M/V "NORMAND OCEANIC" - Yard no: 730 by: STX OSV Brattvaag

-Vårt største skip

Solstad Offshore utvider flåten med sitt største skip noensinne. Skipet har plass til 140 personer og er 157 m langt.
«Normand Oceanic» blir navnet på skipet som døpes i Brattvåg på lørdag. – Vi har flere båter av denne typen, men ingen som er så stor, sier administrerende direktør for Solstad, Lars Peder Solstad.
 
–Båten har kostet rundt en milliard og skal nå ut i et kortere oppdrag i Nordsjøen. Vi satser deretter på å få lengre kontrakter på båten, sier Solstad.
 
-Trenden er at kundene etterspør båter som kan jobbe på større dyp og som også kan løfte tyngre. Derfor er denne en båt for framtiden, sier han. 
Båten kan løfte 400 tonn.
 
I en pressemelding fra rederiet heter det blant annet: 
 
Skipet er designet av STX OSV Design i Ålesund, og har vist svært gode resultater i tester ved kai og til havs. Det er støy‐ og vibrasjonssvakt og har gode arbeidskapasiteter. Dette kommer mannskapet til gode ved bedre arbeidsmiljø og omgivelser. 
 
Verftsdirektør Petter Alvestad ved STX OSV Brattvaag sier: “Vi er glade for å kunne levere enda et nytt og topp moderne skip til Solstad Rederi, under et år siden forrige leveranse.” 
 
Utrustningen har vært omfattende, med mye stort og tungt utstyr. Flere av de løftene har vært på 200 ‐ 300 tonn, noe som krever god koordinasjon mellom alle som arbeider om bord. Det synes jeg vi har fått til på en meget god måte for alle parter.” 
Skroget ble levert av STX OSV Tulcea, mens utrustningen er utført ved STX OSV Brattvaag.