Nybygg enebolig Torvastadvegen 438, Torvastad. Eier: Inghild og Kåre Storesund. Arkitekt: Sevland Bunyan Arkitekter AS
Nybygg enebolig Torvastadvegen 438, Torvastad. Eier: Inghild og Kåre Storesund. Arkitekt: Sevland Bunyan Arkitekter AS

Skal redde liv på Haugalandet

Legg godt merke til bilen på bildet over. En lignende bil blir nemlig Helse Fonna sin første legebil noensinne.

Fra mandag neste uke er regionens første legebil på hjulene. Anestesilege Alf Reksten er glad for at helseforetaket nå kan tilby en ny akuttjeneste til befolkningen

-For første gang kan vi tilby en prehospital tjeneste. For pasientene betyr dette at behandlingen kan starte tidligere i den akutte fasen. Det igjen vil redde liv, sier Reksten.

Bilen vil være bemannet med en anestesilege og en spesialutdannet ambulansearbeider. Teamet vil kunne utføre avansert medisinsk behandling på ulykkesstedet. Reksten påpeker at etableringen av en legebiltjeneste vil heve den akuttmedisinske kompetansen i sykehusdistriktet.

-Vi vil nå kunne behandle langt alvorligere skader ute på ulykkesstedet, som for ekslempel intubasjon, respirasjon og narkose. På den måten vil vi være et viktig suplement til den ordinære ambulansetjenesten, sier Reksten.

Det er satt av en en legestilling til bilen, fordelt på tre anestesileger. Det gjør at bilen vil være operativ mellom klokken 07.30 og 15.30 hver dag. Reksten påpeker at dette likevel er en begynnelse.

-Målet er å utvide tjenesten etter hvert, sier Reksten.