vinterdekk

Når skal du skifte dekk?

Mye avhenger om du skal holde deg i lavlandet eller om du skal til fjells i påsken.

Fristen for når du skal skifte fra vinterdekk til sommerdekk er egentlig ganske klar: 1. mai i Nord-Norge og én uke etter påske i Sør-Norge. Men med den svært sene påsken i år, blir fristen for Sør-Norge så sent som 2. mai, altså dagen etter Nord-Norge. Det er imidlertid ingenting som hindrer deg fra å legge om tidligere enn fristen. Det handler om å være riktig skodd etter forholdene.

– Jeg har inntrykk av at de som ikke skal til fjells i påsken legger om allerede nå, mens de som skal til fjells venter, sier Kjartan Hjelmevoll hos Dekk1.

De tar 350 kroner for å skifte på personbil hvis dekkene er på felg, og tar seg typisk av omkring tusen kunder hver vår og hver høst når folk legger om.

Dere har en ordning med såkalt dekkhotell. Hvor populær er den?

– Vi har mellom to og tre hundre kunder på denne ordningen, fortsetter Hjelmevoll.

– Folk har ofte hjul som sitter veldig fast og de har gjerne ikke skikkelige verktøy for å få dem løs. Det er ikke alltid de har lagringsplass til å gjøre av dekkene sine heller.

Hvor lang ventetid er det for å få foretatt dekkskifte nå? Kan jeg stille opp på dagen og få det gjort?

– Jada, nå sørger vi for at alle som har levert inn bil for dekkskifte får den igjen samme dag. Etter påske kan det imidlertid bli køer, avslutter Hjelmevoll.

Se også: Nye Mercedes SLK til Haugalandet