avaldsenseditcecilie

Kan fremdeles skifte klubb

Selv om overgangsvinduet stengte ved midnatt natt til fredag kan Cecilie Pedersen likevel skifte klubb – men bare frem til 31. august.

Overgangsreglementet til Norges fotballklubb har to årlige overgangsvinduer hvor profesjonelle spillere kan skifte klubber. Disse reglene gjelder imidlertid ikke hvis spilleren det er snakk om signerer en amatørkontrakt. For Cecilie Pedersen sin del betyr det at hun fremdeles har muligheten til å skifte klubb, men da må hun signere en amatørkontrakt. En eventuell overgang forutsetter likevel at klubbene er enige om en overgang.

-I dette tilfellet vil hun få en karantene på 30 dager før hun kan spille fotball for sin nye klubb, opplyser Steinar Pedersen som er fagansvarlig for spilleroverganger i Norges Fotballforbund.

Pedersen påpeker at dette kun gjelder amatørkontrakter. Det vil si at det ikke gis spillertillatelser til spillere som signerer en profesjonell spillerkontrakt utenom de offisielle overgangsvinduene, selv om spilleren er blitt fristilt av klubben sin.

-Dette gjelder frem til 31. august. Etter denne datoen vil ikke spillere få spilletillatelse for nye klubber uavhengig om de signerer proffkontrakter eller amatørkontrakter.

Cecilie Pedersen sin kontrakt går ut etter årets sesong. Hun kan uansett signere for en annen klubb hvis det er under seks måneder til kontrakten går ut. Hun må likevel vente til overgangsvinduet åpner før hun kan spille for den nye klubben.

-Hun hadde blitt tilbudt en amatørkontrakt av oss, sier Kristin Berg i Lsk-kvinner. Hun holder fremdeles døren åpen for en overgang.