hemsing

Fra Bømlo til Wien

Elbjørg Hemsing er en av norges største musikalske talenter og har spilt med kjente orkestrer som Wien symfoniorkester. I helgen spiller hun to konserter sammen med et sammenslått orkester fra distriktet. Deretter går turen til Wien.

-Jeg er spent på hvordan publikum vil like konsertene jeg skal gjøre, sier Hemsing.

Hemsing er blant annet kjent fra NRK dokumentaren om den kjente bergensfiolinisten Ole Bull, og det er første gang den talentfulle fiolinisten er i distriktet. Lørdag spiller hun på Bømlo. Søndag går turen til Tysvær. Å selv om hun er vant til å spille for et større internasjonalt publikum, vil helgens publikum få en aldri så liten verdenspremiere.

-Under konsertene til helgen vil jeg prøve ut et nytt repertoar, og jeg håper det kommer masse folk, sier Hemsing.

Se et fyldig intervju med Eldbjørg Hemsing i helgens frokosttv