øl

Like dyrt som på Aker Brygge

Kan en halvliterpris på over 90 kroner kalles noe annet enn uanstendig?

Det er nesten ingen som serverer halvlitere lenger på indre kai, da prisen er egnet til å skremme vannet av noen hver. Serveringsstedene satser derfor heller på 0,4 L, så prisen blir litt lettere å svelge for publikum. Men det er ikke til å komme forbi at ølprisene på indre kai i Haugesund er svært høye.

Er det ett sted i Norge som har notorisk status når det gjelder ølpriser, så er det Lekter’n på Aker Brygge i Oslo. Her koster det 72 kroner for 0,4 L, hvilket gir en halvliterpris på 90 kroner. Men selv denne prisen blir slått i Haugesund, på Café René på Rica Maritim, med 73 kroner for 0,4 L.

Mer sammensatt

Food & Beverage Manager hos Rica Martim, Mathias Mansoori, mener at man ikke må se på ølprisen isolert, og at bildet er mer sammensatt enn som så.

– Du må huske på at matprisene på Aker Brygge er to til tre ganger høyere enn de er her i byen, sier Mansoori. (Noe vi synes er en drøy påstand, journ.anm.)

Han legger også til at de har gratis underholdning i Kompasset Bar, med samme ølpris som på Café René, mens andre steder gjerne tar 150-200 kroner i cover charge.

Videre nordover kaien opererer både Samson og MM med en pris på 69 kroner for 0,4 L, mens Mack-kjelleren ligger litt lavere med 66 kroner, igjen for 0,4 L.

Stikkprøver vi har foretatt i Stavanger på endel sentrums- og kainære steder viser priser som i snitt ligger 2-3 kroner under Haugesund. Dickens, Skagen Brygge Hotell, Cardinal, Beverly og Nåløyet har priser for 0,4 L i området 62 til 72 kroner.

Bjørn Gary Viksund hos Haugesunds største utelivsaktør, Inventum, vil ikke kommentere saken overfor tvh.no.