cannellini

Kjempegodt og kjempeenkelt

Denne spanske kyllinggryten med chorizo, bønner og tomat lager seg nesten selv.

Den britiske TV-kokken Rick Stein er en av mine favoritter. Han er nok mest kjent for sjømaten sin, men han reiser også på tur for BBC Lifestyle, og har vært rundt både Middelhavet og det fjerne Østen. I middelhavsserien var han bl.a. på Mallorca, hvor han presenterte en lokal kyllingrett, som så veldig god ut. Den måtte jeg bare prøve! Og joda, den er faktisk veldig god. Og så er den utrolig enkel å lage. Lite oppvask blir det også.

Stein har imidlertid gjort en vri på originalen. Den skal nemlig ha kaninkjøtt, men det er ikke alltid like enkelt å oppdrive, så Stein har erstattet det med kyllingbryst. Jeg har også gjort en vri på oppskriften til Stein, da han bruker en lokal pølse kalt sobrasada, som jeg ikke har greid å oppdrive i Oslo, og antar derfor at den heller ikke er tilgjengelig på Haugalandet. Jeg har derfor erstattet denne pølsen med fersk chorizo.

Til fire personer

2 store kyllingbryst (eller 4 små)

2 små ferske chorizopølser

2 bokser flådde og hakkede tomater

2 fedd hvitløk

1 ts tørket chili

2 bokser hvite bønner (cannellini eller lima beans)

1 squash

Litt fersk basilikum

Olivenolje til steking

Salt og pepper

Finhakk hvtløksfeddene og surr dem et par minutter i olivenolje i en liten kasserolle på middels varme. Ha i tomatene og halvparten av chilien og la dem koke litt inn mens du lager resten av retten.

Mens dette steker, skjær squashen i fire på langs og så i terninger. Sil laken av bønnene. Når kyllingbrystene er blitt brune på ene siden, snu dem, og dytt squashterningene nedi rundt og mellom brystene. Ha på halvparten av den innkokte tomatsausen, så begge boksene med bønner, og avslutt med resten av tomatsausen. Sett så på lokk og la det hele putre i omkring 10 minutter.

Anrett kyllingbrystene i dype tallerkener, og la dem hvile noen minutter mens du koker resten av innholdet i pannen litt inn uten lokk. Ha til slutt dette over kyllingbrystene og pynt hver tallerken med en kvast frisk basilikum.

Verdens beste potetstappe