edda_fides

Nytt boligskip levert til Østensjø

”Edda Fides”, et spesialbygget boligskip ble i går levert til Østensjørederiet i Haugesund.

-Dette er en stor dag for oss. Skipet er en gigantinvestering for oss, sier administrerende direktør i Østensjø Rederi AS, Johan Rokstad.

”Edda Fides” er det første skipet i sitt slag fordi det tar utgangspunkt i et vanlig skipsskråg. Håpet er at skipet skal erstatte de tradisjonelle boligriggene.

-Vi ønsker å posisjonere oss i et marked som er stadig voksende. Jeg tror vi vil har et konkurranseforttrinn fordi vi ikke trenger så mange supportfunksjoner for å operere. Derfor har lavere driftutgifter enn de tradisjonelle riggene, sier Rokstad.

Boligskipet skal etter planen operere i Nordsjøen, og har plass til 600 personer. ”Edda Fides” er 130 meter langt og 7500 bruttotonn. Dermed er skipet det største skipet rederiet disponerer.

Totalt har skipet kostet 150 millioner euro, rundt 1,2 milliarder kroner. Designet er levert av Vik-Sandvik, nå Wärtsila ship design. Rokstad innrømmer at skipet er en gigantinvestering.

-Det tar oss inn i en helt annen liga. Vi har lagt ned enorme ressurser i dette prosjektet, sier Rokstad

15.juli starter skipet på en tomåneders korttidskontrakt i den britiske sektoren i Nordsjøen. Deretter er det usikkert hvor skipet skal.

-Det er et skip som er bygget med hele verden som marked. Vi er sikre på at vi skal få nok av oppdrag til skipet, sier Rokstad.