-Et utrolig spennende møte med et inspirerende menneske, sier Garvik.
Via kontakter i Norge og med en sykkeltur som dekke fikk Garvik og reisefølge på tre i all hemmelighet organisert et unikt møte med fredsprisvinneren og menneskerettighetsaktivisten. Offisielt var turen kun et vanlig turistbesøk.
-Hadde vi blitt oppdaget kunne dette fått store konsekvenser for Suu Kyi og apparatet rundt henne. Vi hadde også havnet i trøbbel vis dette ble kjent da vi var der, påpeker Garvik.
Gjengen fikk rundt 15 til 20 minutter i hovedkvarteret til Suu Kyi. Garvik er imponert over hvor oppdatert fredsprisvinneren var på situasjonen i Europa og ellers i verden, til tross for at Burma regnes som et av verdens mest isolerte land.
-Hun har nok sine kilder, for hun var godt orientert angående Libya og andre konflikter i verden. Hun var også velinformert om Norge, sier Garvik.
1991 ble Aung San Suu Kyi gitt Nobels fredspris for sin ikke-voldelige kamp for demokrati og menneskerettigheter, men ble nektet å dra til Norge for å motta prisen. Garvik innrømmer at Suu Kyi ikke er særlig optimistisk på egne vegne.
-Situasjonen hennes er svært usikker, og det er umulig å vite hvordan utviklingen i landet vil v¨re fremover, sier Garvik