petter_steen_ordforer_3

-Merkelig utspill fra Karmøy

Ordfører i Haugesund kommune, Petter Steen jr., stiller seg uforstående til initiativet fra Karmøypolitikerne. Han mener Haugaland Vekst er en god arena for næringsutvikling.

-Haugaland Vekst fungerer veldig godt og er en god premisseleverandør for næringsutvikling. Næringspolitikk utformes i folkevalgte organer, og ikke av bedrifter, sier Steen jr.

Haugesundsordføreren påpeker at Karmøy kommune ved flere anledninger er blitt invitert med i samarbeidet, uten at kommunen har ønsket dette. Det synes Steen jr. er trist. 

-Regionen må stå samlet. Ved å ha felles planer og felles mål vil vi skape best mulig forutsetninger for å lykkes, sier Steen jr.

Han synes utspillet fra Karmøy er merkelig. Steen jr. reagerer også på tidspunktet. I følge Steen jr. har Haugaland Vekst vært i en lang dialog med Karmøy kommune med håp om at kommunen vil gå inn på eiersiden.

-Da ville de også fått innfytelse på beslutningene, sier Steen jr.

Han påpeker at det er uaktuelt for Haugesund kommune å delta i et nytt samarbeidsforum hvis dette går på bekostning av arbeidet som gjøres i Haugaland Vekst. Steen jr. ønsker ikke å spekulere i hvorfor utpillet kommer nå, men påpeker at han ikke kjenner seg igjen i virklighetsbeskrivelsen.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i dette. Jeg synes det er trist hvis dette kan tolkes som at Karmøy kommune ikke ønsker å delta i Haugaland Vekst, sier Steen jr.

Vil legge om Haugaland Vekst

Úheldig tidspunkt