bloody_mary

En blodig affære

Bloody Mary er best uten is, synes Nigella.

Mangt og meget har vært sagt og skrevet om drinken Bloody Mary. Både hvor den oppsto, når den oppsto og hvordan den fikk sitt navn. Jeg skal ikke trette leserne med dette, og skal heller gå rett til oppskriften. Men jeg må bare få sagt én ting først.

Jeg liker ikke is i Bloody Mary. Når isen begynner å smelte, legger det seg et tynt, udelikat tomat-sølevann på toppen av drikken, og dette er verken pent å se på eller godt på smak. Nei, en Bloody Mary skal ha en rik og kremete munnfølelse.

Jeg trodde lenge jeg var alene om å ha en såvidt aparte tilnærming til denne klassiske drinken, men så kommer ingen ringere enn Nigella Lawson til unnsetning i et av sine TV-programmer. Og hun er enig med meg! Kanskje instinktene mine ikke er så galne likevel.

Se oppskrift på Nigella-inspirert ertesuppe her

Jeg kan gjerne drikke Bloody Mary romtemperert, men for de som vil ha den kald, er det bare å sette vodkaen og glassene i fryseren og tomatjuicen i kjøleskapet, så får du en tykk og kald drink med kremete konsistens. Det finnes mange oppfatninger om hvilke ingredienser man skal ha i en Bloody Mary, men jeg har prøvd å holde den mest mulig klassisk, uten altfor mye utenom-dilldall.

Her er oppskriften (1 glass):

6 cl vodka (bruk en god og smaksnøytral vodka – Stoli er bra)
2 dl tomatjuice (bruk kvalitetsjuice – Heinz og S&W er begge bra)
1 ts worcestershire-saus (Lea & Perrins er klassikeren)
Noen dråper tabasco (så mange du tåler)
1 ts sitronsaft (ferskpresset)
Salt (helst maldon)
Pepper (sort fra kvern)
1 stilk stangselleri

Bruk høye, slanke longdrinkglass. Ha alle ingrediensene unntatt tabasco, salt og pepper i glasset og rør rundt med selleristangen. Juster smaken med tabasco, salt og pepper.

Trenger du en virkelig stiv drink? Prøv en dry martini.