portrett_1_daniel_edit

Underskriftsturne mot mobbing

Daniel Niazi Jacobsen har sett seg lei av mobbing. Nå turnerer han Haugalandet rundt for å få ordførerne til å skrive under regjeringens mobbemanifest.

-Jeg vil at kommunen skal ta et klart og tydelig standpunkt mot mobbing. Alle ordførerne i distriktet vil få besøk, sier Jacobsen.

19-åringen har selv blitt mobbet flere ganger og vet hvordan det kan føles.

-Du føler deg utrolig liten, og mister mye selvtillit av at noen rakker ned på deg. Mobbing er en uting, sier han.

Regjeringen la i februar frem et nasjonalt mobbemanifest. Manifestet forplikter kommunen til å legge til rett støtte- og oppfølgingstiltak i både skoler, barnehager og skolefritidsordninger for å forhindre mobbing. Fra tidligere er det kjent at regjeringen har bevilget ti millioner kroner til ulike tiltak mot mobbing på norske skoler i 2011.

I følge kunnskapsdepartementet sine egne nettsider har syv kommuner på Haugalandet og i Sunnhorland signert mobbemanifestet. I følge oversikten er Vindafjord kommune ikke en av disse. Ordfører Arne Bergsvåg er usikker på om han har signert.

-Jeg vet rett og slett ikke. Men hvis jeg ikke har signert så handler det ikke om at jeg ikke har lyst. Det viktigste er uansett at vi har systemer som fanger dette opp hvis det skjer, sier Bergsvåg.

Her kan du sjekke om din kommune har signert.