hund_sint

Komplisert regelverk

For to dager siden skrev tvh.no om Eli Oline Utvik som ble angrepet av en rabiat hund på Vikshåland på Karmøy. Lensmann i Karmøy, Reidar Gaupås, mener det er for vanskelig å få avlivet hunder som biter.

-Det er et svært komplisert regelverk, og det er for byråkratisk og tungvint, sier Gaupås.

Gaupås mener det er merkelig at hund som biter sau er enklere å få avlivet enn hunder som biter mennesker. Han har flere ganger opplevd at politiet må gjennom flere rettsrunder før de får et vedtak om avliving.

I følge hundeloven skal politiet gjøre sitt ytterste for å få omplassert hunden fremfor å få den avlivet. Leder i dyrebeskyttelsen på Haugalandet, Anne Margrethe Høvring er enig med Gaupås. Hun mener loven burde vært tydeligere.

-I dag er det alt for vage formuleringer. Hunder som biter mennesker uten grunn bør avlives raskt, sier Høvring.
Høvring forstår politiets frustrasjon og påpeker at menneskers sikkerhet alltid må stå over dyrenes.

Hele hundeloven finner du her

Les også: Bitt til blods av rabiat hund

Les også: Har opprettet sak