kvalavag_demo

Nei til forlenget drift i Kvalavåg

Innbyggerinitiativet fra Kvalavåg gikk på et knusende nederlag i går kveld. Med 40 mot 5 stemmer stemte kommunestyret i Karmøy nei til å opprettholde skoledriften et år til.

-Vi er ikke skuffet over dette. Signalene på forhånd var så tydelige at avgjørelsen ikke kom som noe sjokk. Nå har vi gjort det vi kunne, sier Evy Blom Kalstø.

Kvalavåg Montessoriforening ble etablert da politikerne i desember i 2010 vedtok å legge ned Kvalavåg skole fra og med skoleåret 2011/12. Dermed står 26 elever uten skoleplass i bygda etter sommeren. Fristen for å søke Utdanningsdirektoratet om å starte privatskole er 1. april 2011.

-Vi jobber videre med skoleplanen, og har søknaden klar. Skolestart på den nye skolen er 2012.

Kalstø forteller at de opplever stor pågang av mennesker som ønsker å kjøpe andelsbrev i skolen. Når skolen starter opp i 2012 skal den etter planene ha plass til 70 elever. I dag er det 26 elever ved Kvalavåg skole, men beregninger foreldrene har gjort viser at det vil være nærmere 50 elever om noen år. Kalstø har fått signaler om at skolen, når den står klar, kan tiltrekke seg flere elever fra andre steder på Karmøy.

-Jeg tror skolen kommer til å bli så god at flere ønsker å gå her, sier Kalstø.

Les også: -Kan koste mer enn det smaker