haugaland_kraft_0

Kan gå mot strømkrise på Haugalandet

Fyllingsgraden i vannmagasinene er rekordlave. Det kan føre til strømkrise på Haugalandet.

Divisjonssjef Marked, Gunn Margareth Lassesen i Haugaland Kraft er bekymret over strømsituasjnen på Haugalandet. Fyllingsgraden i vannmagasinene er på rekordlave 22,8 prosent, under halvparten av normalen på drøye 46 prosent. I følge en oversikt laget av Statnett er strømsituasjonen nå anstrengt i hele Sør-norge.
-De meste ukene fremover vil avgjør om vi kommer til det punktet at vi er nødt til å begynne å rasjonere på strømmen, sier Lassesen.

Den lave fyllingsgraden er forårsaket av en kald og tørr vinter, kombinert med et sentralt strømnett som ikke er godt nok. Lassesen anmoder folk om å bruke strømvett.
-Situasjonen er alvorlig. Fortsetter det høye strømforbruket, samtidig som fyllingsgraden er så lav kan det fort bli strømkrise, sier Lassesen.

Haugaland Kraft er underlagt Statnett, og vil ved en strømkrise måtte følge pålegg fra disse. Divisjonssjefen håper våren kommer tidlig.
-Vi trenger er mye regn og høye temperaturer. Da vil strømforbruket gå ned og vannmagasinene fylles, sier Lassesen.

Likevel tror hun på vedvarende høye strømpriser gjennom sommeren og inn i neste vinter.
-Det skal regne ekstremt mye hvis vi skal gå inn i neste vinter med normale tilstander. Derfor må folk forberede seg på fortsatt høye strømpriser, sier Lassesen.

Du kan lese mer om strømsituasjonen her.