lar_kopervik_karmoynytt

Vil fjerne rusmisbrukerne fra Kopervik sentrum

Lensmann Reidar Gaupås og handlestanden i Kopervik har sett seg lei av synlige rusmisbrukere i sentrum. Nå ønsker de å flytte LAR-tilbudet ut av byen.

Leder i «Byen vår Kopervik» Ståle Roness mener problemet nå begynner å bli så stort at enkelte butikkeiere og kunder føler seg usikre når de ferdes i sentrum av Kopervik.

– Det er klart at når man samler et tresifret antall rusmisbrukere i sentrum et par timer til dagen merkes det godt. Vi føler helse- og sosialavdelingen i kommunen tar en avgjørelse uten at ordningen er evaluert skikkelig, sier Roness

For tiltross for massiv motstand fra handelsstanden og politiet har Karmøy kommune besluttet å forlenge leieavtalen med med LAR-senteret i sentrum av Kopervik. Avgjørelsen om en forlengelse av leieavtalen er en administrativ beslutning. Nå ønsker flere politikere at leiesaken behandles politisk.

– Når signalene fra næringslivet og andre brukere av Kopervik sentrum er så sterke er dette noe vi politikere bør se på, sier ordførerkandidat for Høyre, Aase Simonsen.

Også lensmann Reidar Gaupås er bekymret over beliggenheten til LAR-senteret. I følge politiet har narkotikakriminaliteten steget kraftig i Kopervik den siste tiden. Gaupås er bekymret for at samlingen av rusmisbrukere skal føre til økt rekrutering.

– Vi synes dette er svært uheldig. Vi skjønner at vi trenger et LAR-tilbud, men vi trenger ikke et kjøpesenter for stoff hvor brukerne kan komme sammen for å bytte, kjøpe eller bestille dop, sier Gaupås.