selvangivelse_illustrasjon

Selvangivelsen er på vei

For mange er det knyttet store forventninger og spenning til mars måned. Da sender skattekontoret ut selvangivelsen i posten.

Hvert år går folk mann av huset for å sjekke selvangivelsen sin. Så også i år. Men det ser ut til at svært mange nordmenn er ivrige etter å få vite om det blir baksmell eller penger tilbake. For trøkket var så stort på nettsidene at de like før klokken ni i dag morges brøt sammen.

-Folk må nok vente litt til før de får papirutgaven.  Utsendingen her lokalt starter den 28.mars. Den er likevel tilgjengelig på nettet, sier seniorkonsulent Eva Hagland ved Haugaland skattekontor i Haugesund.

Bare i fra skattekontoret i Haugesund sendes det ut ca. 82000 selvangivelser i posten. I tillegg er det i underkant av 5000 selvangivelser som utelukkende blir levert elektronisk. Hagland anbefaler folk å sjekke selvangivelsen nøye. Ved å gjøre det kan det vøre mulig å spare mange tusen kroner i skatt.

-Vi får ikke med oss alle opplysninger. Særfradag for store sykdomsutgifter er noe som må føres på selv. Det samme gjelder gevinst og tap ved salg av aksjer, sier Hagland.

Nytt av året er beregningen av verdien på bolig.  Ligningsverdien på boligen settes til 25 prosent av anslått markedsverdi hvis man bor i den selv.  Andre boliger man eier skal settes til 40 prosent av anslått markedsverdi.
Ser den forhåndsutfylte selvangivelsen grei ut behøver du ikke å foreta deg noe, men har du endringer må dette gjøres innen 30. april.

Her kan du sjekke selvangivelsen på skatteetaten.

Her kan du logge deg inn på Altinn.no