windows_phone_7

iPad-konkurrentene: Microsoft

Stadig flere stiller seg undrende til Microsofts strategi for nettbrett.

Verdens største programvareleverandør har vært merkelig fraværende i diskusjonen om nettbrett. For en tid tilbake annonserte Microsoft, i samarbeid med HP, et nettbrett som kjørte Windows 7, men siden er det ingen som har hørt om det. Dette har nok sammenheng med at HP nå satser beinhardt på webOS.

Les mer om HP og webOS her

I tillegg er det ikke til å komme forbi at Windows 7 ikke er tilpasset nettbrett med touch-basert skjerm. Det kjører best på PC med tastatur og mus.

Trenger du nettbrett?

Microsofts gamle mobilplattform, Windows Mobile, er snart utradert fra markedet, men selskapets nye operativsystem for smarttelefoner, Windows Phone 7, har fått mange gode anmeldelser for sitt renskårne design og gode brukervennlighet. Flere av selskapene som leverer Android-baserte produkter satser også på Windows Phone 7, bl.a. Samsung, HTC, LG, Dell og Asus. Men den virkelige hoffleverandøren blir Nokia, som Microsoft nylig annonserte et omfattende strategisk samarbeid med.

Les om iPad 2 her

Det som imidlertid synes rart, er at mange mener at Windows Phone 7 burde være en klar kandidat for tilpasning til nettbrett, mens Microsoft ikke vil diskutere dette, og henviser til Windows 8, som skal kunne tilpasses både PCer og nettbrett. Problemet er bare at Windows 8 ikke er ventet på markedet før sent i 2012. Med mindre Microsoft annonserer noe veldig lurt veldig snart, er det vanskelig å se for seg at selskapet noensinne vil få en posisjon på nettbrett som er i nærheten av den de i dag har på PCer.

Les om Android-konkurrentene