vanguard__hells_angles

Vanguard tar til motmæle

Vanguard MC i Haugesund har fått nok. Nå tar de til motmæle mot det de mener er forfølgelse og trakassering fra politiet.

– Vi er sjokkert over måten enkelte ting er blitt fremstilt på fra politiet sin side og er leie av å bli fremstilt som kriminelle, sier Jørgen Haukaas i Vanguard til tvh.no.

Haukaas peker på flere eksempler hvor mc-klubben er blitt fremstilt i et dårlig lys av politiet, politikere og deler av media. Blant annet hevder Haukaas at fremstillingen av at Vanguard og Hells Angels skulle på samme fest i forrige helg er feil, og at Hells Angels aldri var til stede på festen. Haukaas blir i tillegg sterkt provosert over ressursbruken til politiet.

 – Det er provoserende at politiet bruker flere måneder på å etterforske et ran på en eldre kvinne og bruker mangel på ressurser som forklaring. Likevel har de ressurser nok til å bruke flere politifolk på en lørdagskveld for å passe på en åpningsfest på et tatoveringsstudio.

Hells Angels og Vanguard har hatt nære forbindelser i flere år. Haukaas mener forholdet ikke gjør Vanguard til kriminelle av den grunn.

– Vi tar avstand fra all form for kriminalitet, sier Haukaas.

Les også: – Vanguard må ta konsekvensene