Oppskriften nedenfor er hentet fra matprat.no, mest på grunn av det fine bildet, men jeg har også tatt meg den frihet å gjøre noen endringer i oppskriften for å forbedre den. Den inneholder bl.a. margarin opptil flere steder (en vederstyggelighet), og jeg har erstattet den med olje og smør.
Ingredienser (til 4 pers)
800 g biffkjøtt à 200 g (indrefilet, ytrefilet, flatbiff eller mørbrad)
Salt
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
Olje og smør til steking (bruk olje som tåler høy steketemperatur, som solsikke, raps eller lignende)
Peppersaus:
3 ss smør
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
3 ss hvetemel
3 dl oksekraft
1 dl kremfløte
Bakt potet:
4 stk bakepoteter
2 dl havsalt
Sauterte grønnsaker:
2 ss smør til steking
1 pk sukkererter
1 stk rødløk
8 stk røde cherrytomater
1 ts salt
Slik gjør du
Bakt potet:
Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Stek på 225 °C i 1 ½ time.
Peppersaus:
Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper. Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft mens du rører godt. Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du synes den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
Pepperbiff:
Salte biffene. Ha peppermiksen på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffene. Bruk sterk varme og la oljen bli skikkelig varm før du legger i biffene. Skru så ned temperaturen og legg en god klatt smør i pannen. Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
Sauterte grønnsaker:
Skrell og skjær rødløken i båter. Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. Smak til med salt.
Det går selvsagt an å variere tilbehøret til disse pepperbiffene. Du kan for eksempel prøve verdens beste potetstappe.
Drikke gjerne en kraftig og sødmefull rødvin til pepperbiffen, f.eks. denne spanske fra Toledo.