pepperbiff_midsize

Mat som varmer

Våren lar vente på seg, så vi trenger noe mat som varmer, og hva er vel bedre enn en skikkelig krydret pepperbiff?

Oppskriften nedenfor er hentet fra matprat.no, mest på grunn av det fine bildet, men jeg har også tatt meg den frihet å gjøre noen endringer i oppskriften for å forbedre den. Den inneholder bl.a. margarin opptil flere steder (en vederstyggelighet), og jeg har erstattet den med olje og smør.

Ingredienser (til 4 pers)
800 g biffkjøtt à 200 g (indrefilet, ytrefilet, flatbiff eller mørbrad)
Salt
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
Olje og smør til steking (bruk olje som tåler høy steketemperatur, som solsikke, raps eller lignende)
Peppersaus:
3 ss smør
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
3 ss hvetemel
3 dl oksekraft
1 dl kremfløte
Bakt potet:
4 stk bakepoteter
2 dl havsalt
Sauterte grønnsaker:
2 ss smør til steking
1 pk sukkererter
1 stk rødløk
8 stk røde cherrytomater
1 ts salt

Slik gjør du

Bakt potet:
Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Stek på 225 °C i 1 ½ time.
Peppersaus:
Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper. Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft  mens du rører godt. Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du synes den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
Pepperbiff:
Salte biffene. Ha peppermiksen på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffene. Bruk sterk varme og la oljen bli skikkelig varm før du legger i biffene. Skru så ned temperaturen og legg en god klatt smør i pannen. Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
Sauterte grønnsaker:
Skrell og skjær rødløken i båter. Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. Smak til med salt.

Det går selvsagt an å variere tilbehøret til disse pepperbiffene. Du kan for eksempel prøve verdens beste potetstappe.

Drikke gjerne en kraftig og sødmefull rødvin til pepperbiffen, f.eks. denne spanske fra Toledo.