NEDGAGNG I TRAFIKKDREPTE: Hittil i år har 63 perosner mistet livet på norske veier.
NEDGAGNG I TRAFIKKDREPTE: Hittil i år har 63 perosner mistet livet på norske veier.

Flere kvinner enn menn tar lappen

For kvinner i Norge er det å ta førerkort mer populært enn det er for menn. Det viser tall fra Norges Automobil Forbund (NAF).

– Det er omtrent like mange kvinner som menn i landet, og i alle aldersgrupper er det flere kvinner enn menn som har lappen. I alderen 35 til 75 år er det virkelig mange flere kvinner enn menn som har førerkort, opplyser kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

"Arial","sans-serif";color:#1A1A1A»>Det er 160.000 flere kvinner enn menn som har førerkort klasse B i Norge. Likevel er det flere menn enn kvinner som sitter bak rattet. NAF tror mye av årsaken er at kvinner opplever dette som kjedelig.

"Arial","sans-serif";color:#1A1A1A»>Kjøreskolelærer Freddy Andersen i Haugesund sier at tallene også viser at flere kvinner en menn blir alvorlig skadet i trafikken, men at dette sannsynligvis skyldes menns uvettige kjøring fremfor kvinnenes evne som sjåfører.