- Du skal gjøre vanlig innendørs vedlikehold, som å rense sluk og skifte batterier på røykvarsleren. Men du skal ikke behøve å betale for nytt sluk eller å kjøpe en ny røykvarsler. Skal du male eller tapetsere, må du huske å få huseiers tillatelse, minner han på.
- Du skal gjøre vanlig innendørs vedlikehold, som å rense sluk og skifte batterier på røykvarsleren. Men du skal ikke behøve å betale for nytt sluk eller å kjøpe en ny røykvarsler. Skal du male eller tapetsere, må du huske å få huseiers tillatelse, minner han på.

Eiendomsmarkedet til himmels

Boligprisene i Haugesund er i ferd med å gå i taket. Spesielt eneboliger som koster mellom to millioner og fire millioner kroner er populære.

At eneboliger er populære blant boligkjøper fikk budgivere på en enebolig på Gard, nord i Haugesund merke i dag. Prisantydningen var 2,8 millioner kroner. Etter fire timers intens budgiving var prisen kommet opp i 3,75 millioner kroner, nesten en million kroner over takst.

– Det er bånn gass i eiendomsmarkedet i Haugesund, og vel som det, sier Asle Solbøe i DNBNOR eiendom. Solbøe var eiendomsmegleren som solgte boligen på Gard, og kan fortelle om hektiske dager.

På finn.no var det tidligere i dag 177 boliger til salg i Haugesund. Kun 34 av disse var eneboliger.

– Eneboliger i prissjiktet mellom to millioner og fire millioner kroner går veldig raskt. Mange kjøpere har en del kapital disponibelt, samtidig som det er svært lite eneboliger til salgs, sier Solbøe.

I tillegg tror han noe av årsaken til at boligmarkedet er overopphetet er høye byggekostnader, kombinert med høye tomtepriser. Dermed er det ofte rimeligere for de som jakter bolig å kjøpe brukt fremfor å bygge.

Også hos Eiedomsmegler 1 merker de presset. Leiv Helge Kaldheim tror prisene på eneboliger bare vil fortsette å stige. I dag er snittprisen for en enebolig i Haugesund rundt 19000 kroner per kvadratmeter.

– Det bygges for få eneboliger i Norge. Dermed får vi et prispress på denne typen boliger.

Eiendomsmegler 1 har i dag åtte eneboliger til salgs på sin nettside. DNBNOR i Haugesund har fortiden mellom fem og ti eneboliger til salgs. Solbøe forteller at disse trolig er solgt i løpet av uken. På leilighetsmarkedet er situasjonen litt annerledes.

– Det er bygget mange leiligheter de siste årene, og presset er ikke like stort, sier Solbøe.