leeuwenkuil

Rødvin til lørdagsbiffen

Denne sør-afrikanske vinen er god til kraftige kjøttretter.

Etter at apartheid-regimet falt og handelsboikotten ble hevet, har sør-afrikansk vin vært i sterk fremgang, og det er spesielt rødvinene som gjør det bra. Den tidligere så dominerende pinotage-druen er imidlertid på vikende front, og vi ser stadig mer til bordeaux-druen cabernet sauvignon. Den senere tid har også rhône-druen syrah (også kalt shiraz) opplevd stigende interesse, og i ukens vinanbefaling spiller denne druen hovedrollen, supplert med mindre mengder mourvèdre, cinsault og viognier.

Leeuwenkuil Syrah Mourvèdre Cinsault Viognier 2010, #9089201, kr 126, 84 poeng.
Dyp rød med hint av fiolett. Moden og sødmefull duft av mørke bær med hint av urter og krydder. Svær, rik og rund i munnen med passe balanserende syre og en lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men du kan gjerne lagre den et år. Vi har allerede vært inne på at dette er en god biffvin, men du kan også drikke den til lam og vilt.

Se også: Den beste kjøpepizzaen