euroshopper_pizza_margherita_0

Den beste kjøpepizzaen

Denne pizzaen smaker mye bedre enn Grandiosa og koster nesten ingenting.

Vi kan vel alle være enige om at hvis du skal ha god pizza hjemme, er det beste å lage den fra scratch. Mange synes det er helt greit å legge litt arbeid i saus, ost og garnityr, men syter med å lage deig. Jeg har prøvet den ferdige pizzadeigen “nå” fra Tine, og det er forsåvidt et hendig konsept, men det blir hverken riktig smak eller konsistens. Og ferdigpizzaene kan du bare glemme. De smaker i beste fall kjedelig, i verste fall direkte vondt. Men heldigvis finnes det en ferdigpizza som er ganske tett på hjemmelaget pizza av den italienske varianten.

Margherita

Jeg hadde aldri trodd at jeg noensinne skulle anbefale et produkt fra Euroshopper, som er en “private label” for Ica/Rimi. Pizzaen det er snakk om, er en Margherita, altså aller enkleste sort med kun ost og tomatsaus. Men det viktige her er bunnen. Den er både tynn og sprø og smaker riktig. Allerede mens du steker den, kjenner du faktisk at det lukter riktig. En slik pizza koster ikke mer enn 13 kroner! Og det er middag til én person.

OK, jeg skal være med på at osten og tomatsausen ikke er av det aller mest spennende slaget, men de smaker i det minste ikke vondt. Du kan jo selvsagt jazze pizzaen opp med forskjellig garnityr, og her er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger. Jeg pleier å ha på et lett dryss med ferskrevet parmesan, salami piccante og noen små, stenløse liguriske oliven som minner litt om kalamata. Da er total varekost fremdeles under 30 kroner, og dette smaker bare helt utrolig mye bedre enn noen av alternativene, inkludert å bestille fra Peppes eller Dolly.