Haugar trekker seg fra fotballsamtaler

Haugar setter foten ned for et fotballsamarbeid med Avaldsnes.
Manglet støtte blant medlemmene.

Avaldsnes og Haugar  har i flere måneder ført samtaler om en mulig etablering av et felles satsingslag på damesiden. Et av argumentene har vært muligheten til å etablere seg med et lag i kvinnenes Toppserie. Nå vil Haugar klare målet om Toppserien alene.

– Vi hadde et medlemsmøte like før jul. Svaret på dette møte var entydig. Klubben er ikke villig til å inngå i et tettere og forpliktende samarbeid med Avaldsnes. Som styrets leder blir det vanskelig for meg å gå videre med samtalene når medlemmen ikke vil, sier styreformann Jens Egil Vikanes.

Vikanes mener Haugar står godt rustet alene, og klubben har fremdeles ambisjoner om Toppseriespill på sikt.

-Selv om vi kunne klart målet om spill i øverste divisjon raskere sammen, er det ikke umulig alene. Bredden i Haugar er god, og vi har et godt utgangspunkt for å klare dette alene, sier Vikanes.

Styremedlem i fotballgruppen i Avaldsnes og medlem av samarbeidsgruppen Hans Haukås synes det er trist at Haugar velger å avslutte samtalene. – Skal vi lykkes må vi samarbeide. Det er dumt at Haugar ikke ønsker å være med på dette prosjektet videre, sier Haukås.

Under samarbeidssamtalene ble klubbene enige om å ikke henvende seg til hverandres spillere. Haukås mener disse forpliktelsen ikke lenger gjelder, og varsler kamp om spillerne.

-Vi blir nå konkurrenter på lik linje som de andre lagene.