Vea tapte mot Brodd

Brodd gjorde som de ville mot Vedavåg Karmøy mandags kveld og tok 3 fortjente poeng på Midjord.

Brodd – Vedavåg Karmøy 3-0 (2-0)

Mål: Tormod Skavland (22, 56) og Morten Jensen (38)
Gule kort: Stian Olsen, Brodd
Dommer: Thomas Tjelle

 

I ett grått høstvær med øsende regnvær kampstart, men oppholdsvær under hele kampen gjorde sitt for at publikum kom etterhvert på Midjord mandags kveld. Brodd kjemper for å kapre broneseplassen i årets MX-sport liga, imens Vea kun hadde prestisjen å spille for på Midjord.

Det var ihvertfall Brodd som startet klart best på Midjord de første 10 minuttene hvor Vedavåg knapt fikk låne ballen, i den lille perioden fikk Brodd en trippelsjanse på corner uten å få ballen i mål og Nicklas Olsen Hovland hadde ett hardt skudd i stolpen, uten at det gav uttelling. Vedavåg kjempet seg så smått seg inn i kampen igjen, uten de helt store sjansene.

Men når Vedavåg lar kampens store spiller Tormod Skavland få ga med ballen i det 22. minutt og få lade kanoen er det Brodd som går fortjent opp i ledelsen til 1-0. Men Vedavåg ga ikke opp med det første og i det 32. minutt fikk Finn Tore Hetland stå mutters alene på 2 meter, men en solid inngripen av Brodds sisteskanse Ole Fredrik Bergseth så sto det fortsatt 1-0 til Brodd på Midjord.

Brodd la også på til 2-0 når Morten Jensen er iskald alene med Andre Fiskum som blir rundet og Jensen bare kan trilte ballen i mål til en fortjent 2-0 ledelse som også var pauseresultatet.

Vedavåg gjorde ingen bytter i pausen og fortsatte med samme mannskap som i 1. omgang.

Det var ingenting som tydet på at Vedavåg skulle komme sterke tilbake i 2. omgang, Brodd fortsatte å kjøre på og hadde ballen mest. Vedavåg hadde sporadiske forsøk, men det var med forsøket. Vedavåg hadde faktisk hele 7 cornere i denne kampen, men Brodds keeper sto i veien for alle forsøkene. Når klokken tikket 56 minutter var igjen kaptein på Brodd fremme og satte inn sitt andre for dagen og Brodd sitt tredje. Brodd kunne også fått flerne i mål bak Vedavågs keeper, men Andre Fiskum sto i veien for flerne nettkjenninger til de grønne fra Storhaug.

Dermed ender Vedavåg på 8. plass i årets MX-sport liga og må ta turen ned til 4. divisjon og Brodd ligger 1 poeng bak FKH 2 som ligger på en 3. plass.

Vedavåg Karmøy avslutter sesongenmed hjemmekamp førstkommende fredag mot Buøy kl. 18.30, imens Brodd tar turen til Åkra samme tid og dato.

Vedavåg Karmøy:

Andre Fiskum 6
Richard Vea 5
Finn Tore Hetland 6
Kjell Flotve 5
Christoffer Alcock 5
Gunnar Svela 6
Andre Helland 6
Hans Olav Simonsen 5
Eirik Aksnes 5
Henning Kristoffersen 5
Mikahel Hårvik 6