Vard tapte i Kristiansand

Et Vard-lag som har plukket like få bortepoeng som Kopervik denne sesongen, maktet heller ikke å vinne mot nedrykkstruede Start 2.

START 2 – VARD            3-0 (1-0)
23.serierunde – 2.divisjon avdeling 3
Kristiansand Stadion, Kristiansand – mandag 4.oktober 2010
 
32′ 1-0 Jonas Werner
48′ 2-0 Mads Stokkelien
70′ 3-0 Bernt Hulsker
 
Rødt Kort: Rune Løvland (52)
 
Vard lå før kampen noenlunde sikkert plassert midt på tabellen og hadde egentlig ikke noe særlig å spille for, til forskjell fra mandagens motstander, som kun ville ha ett poeng opp til sikker plass ved seier.
 
Kampen startet så tidlig som 14:00, selv om nettopp det ikke så ut til å prege spillerne nevneverdig. Begge lag ville spille fotball og det ble en svært sjanserik affære.
 
Ingen av lagene var derimot særlig effektive, men det var altså Start 2 som skulle sette sitt første før hvilen.
 
Etter en drøy halvtime kommer de rundt og får lagt inn fra kant. Det fylles på med folk inne i boksen, og Jonas Werner får siste touch på ballen før den ligger i nota.
 
Ellers i første omgang var en hodeskade på Adnan Causevic det mest dramatiske som skjedde. Stopperen fikk legehjelp av Start-teamet, og det ble blant annet ringt til sykehus for assistanse, og i pausen ble spilleren holdt under oppsyn.
 
Kolbjørn Fosen oppsummerer første halvdel av kampen på følgende måte:
– D e ein jevn 1.omgang me 2 spillanes lag. Begge går for kontringar, å skape mye øvetall å sjanser. D e Start 2 så vil mest foran mål, så i 2.omgang bestemme me oss for å gå hardt ut, men så får me litt av kvart i tryne ganske tidligt, å då går luftå litt utav oss.
 
Før det var gått 10 minutter av andre omgang var altså kampbildet et helt annet.
 
Tre minutter etter hvilen er det fjorårets Tippeliga-komet, Mads Stokkelien, som dobler Starts ledelse, med et vakkert brassespark i kjent stil.
 
Når det står 52 minutter på stadionuret blåses det for straffe imot de rødkledde; Rune Løvland og tidligere Skjold- og Vard-spiller Ole Christian Langeland havner skulder mot skulder, og når sistnevnte går i bakken på sekstenmeterstreken, velger dommer å trekke forseelsen inn i feltet og å vise Løvland ut som bakerste mann.
 
Mads Stokkelien går for kraft, og får et godt treff på ballen, men Vard-keeper Helge Sandvik er med på notene, drar frem en kjemperedning, og holder fortsatt liv i kampen for gjestene.
 
Med en mann mindre på banen gjøres det en del forandringer i Vard-laget, og man fortsetter desperat å jage redusering. Sjansene skapes, men verken Skartun, Wee eller Søderlund makter å sette ballen mellom stengene.
 
Urokråka Bernt Hulsker setter inn dagens tredje for gultrøyene, og Start girer ned et par hakk i slutten, blant annet med å kaste innpå en del unggutter.
 
Vard gjør forsåvidt det samme, og gir førstelagsdebuter til henholdsvis Henrik Ørpetveit (midtbane – ’93) og Håvard Høiland (forsvar – ’94).
 
Det blir uansett ingen flere mål til noen av lagene, og kampen ebber ut med en 3-0-seier til vertene.
 
– Eg suns d va ein jevn kamp men mange store sjansar, å me burde nok ha scora 3-4 mål idag, sier lagleder Samuel Svendsen, selv om han kanskje er enig i at det blir litt feil å si at uavgjort hadde vært fortjent.
 
– 3-0 va hvertfall et flatterande resultat!
 
På spørsmål om hva han synes om at Vard blir det eneste lokale innslaget i neste års 2.divisjon, sier Kolbjørn Fosen at det er synd for Haugaland-fotballen.
– D e sjølsagt trist at de går ner, men d e vel ein del ting så ikje stemme heilt i Kopervik for tiå, å di fekk vel o kjenna at andresesongen e ein del tøffare…
 
VARD (4-3-3):
Helge Sandvik – Rune Løvland, Espen Bull-Tornøe, Adnan Causevic (Håvard Høiland 75), Erlend Drivenes – Steinar Lein, Jørn Hansen-Lilleng, Jan Trygve Haraldseid (Alexander Stølås 62) – Oddbjørn Skartun, Jarle Wee (Henrik Ørpetveit 85), Alexander Søderlund
 
Gult kort: Jørn Hansen-Lilleng