Skjold tok tre viktige poeng på Buøy

Skjold hadde få problemer med Buøy og tok tre viktige poeng i kampen om den viktige sjetteplassen

Kampfakta:

48 min 0-1  Are Søderlund
65 min 0-2  Øyvind Hompland
72 min 0-3  Christian Askeland

Dommer: Karl Ivar Hansen, Viking – gjorde en god kamp til tross for litt kjeft fra begge lag, delte ikke ut noen kort, noe som heller ikke var nødvendig.

Før kampen slo vi av en prat med Rune Lothe, Skjold-treneren som nå har kun to kamper igjen å lede laget. – Vi mangler den faste keeperen og et par til, samt at vi stiller med et par halvskadde spillere, så jeg er spent foran kampen. Skjold var tippet i toppen før sesongen. Ifølge Lothe var dette litt drøyt fordi de var nok kunstig god i vinter. Sesongen åpnet jo katastrofalt dårlig der de blant annet tapte poeng mot Avaldsnes og Vedavåg. – 4 poeng ekstra hadde vært gode å ha nå. Lothe la til at – Vi har trengt poeng i hele sesongen, da alle lag rundt oss vinner i høst. – Vi kjører vår egen strategi med 90% tysværbuere og hvis ikke det er godt nok for fortsatt 3. divisjon så er det ingen katastrofe. Han la til at han stoler på de han har, og stilte med 4 juniorer fra start.

Kampen startet i vakkert høstvær med blå himmel, men med en meget sterk vind. Skjold hadde motvind i første omgang, noe Skjold-keeper Roy Marius Helgesen slet fælt med på utsparkene.

Det var en stillingskrig de første 15 minuttene, men etter dette tok Skjold mer og mer over uten å komme til de store sjansene. Christian Askeland var nesten alene gjennom etter 16 minutt. Angrepet etter hadde Tormod Benonisen et farlig innlegg som Buøy fikk klarert til corner. Halvtimen var gått da Skjold hadde sin første store sjanse, men Christian Askeland headet like utenfor.

Etter 35 minutt fikk Skjold straffe da Øyvind Hompland ble revet ned. Klar straffe. Are Søderlund som har gjort seg bemerket med mange mål i høst satte straffen til side for keeper, men Anders Fossmark i Buøy-målet slo den mesterlig i stolpen og Buøyforsvaret klarerte.

Sesongen ebbet ut med mer og mer Skjoldovertak, men de store sjansene uteble. I pausen ble undertegnede reddet av ledelsen i Buøy slik at varmedress kom på denne sure første dagen i oktober. Det ble opplyst før andre omgang at Åkra ledet 2-0 over Vedavåg ved pause, og dette burde tenne et Skjoldlag i poengnød.

Imidlertid startet omgangen med to store Buøysjanser. I det 48. minutt ropte Skjold på frispark, dommer ga fordel og fordel Skjold ble det. Øyvind Hompland spilte gjennom Are Søderlund som hadde en enkel jobb og sette ballen i mål. Fin revansj for det misbrukte straffesparket fra første omgang.

Buøy fortsatte presset og hadde et tverrliggerskudd og bom på åpent mål før 10 minutt av omgangen var spilt. Skjold fikk 6 cornere i løpet av kampen og Øyvind Homplands etter 63 minutt holdt på å ende med mål, men Buøy fikk klarert med nød og neppe til ny corner.

Da 65 minutt var gått fikk Skjold frispark fra rundt 20 meter skrått ut fra hjørnet på 16-meteren. Øyvind Hompland slo denne perfekt på bakre stolpe, og da ingen klarerte ble Buøykeeperen for sen i hjørne der ballen vakkert gikk i mål. I det 72 minutt ble kampen punktert da Christian Askeland utnyttet en real keepertabbe og satte ballen enkelt i mål. Skjold så seg fornøyd med det og det skjedde ingen farligheter før overtid da Buøy var frempå med et farlig skudd som Helgesen fikk slått til corner.

Etter kampen snakket vi med banens klart bestemann, Skjold-kaptein Øyvind Hompland: -Vi må vinne de tre siste kampene, derfor var det viktig å få tre poeng i den første av de tre. Vi måtte spørre om frisparkscoringen: – Det var et innlegg, ballen skal akkurat der. Og fortsatte med -Dette har jeg øvd på, og det var godt å se den gå inn.

Alt i alt en fortjent seier til Skjold, men de var heldige i begynnelsen av andreomgang for da var de heldige da Buøy ikke utnyttet de store sjansene sine.

Spillerbørs:

Roy Magnus Helgesen    4
Martin Vestbø        5
Petter Sørensen    5
Øyvind Stakland     5
Espen Helgeland   6
Tormod Benonisen  4
Øyvind Hompland     8
Vadim Petrenkov    5
Rune Lindanger    4
Are Søderlund     6
Christian Askeland   5

Også benyttett

Bjørnar Hompland
Jarle Hundsnes
Petter Lønning
Brian Risanger