Fløyet til kamp i helikopter, ble matchvinner

Åkras toppscorer Geir Tharaldsen ble fløyet hjem til kampen i privat helikopter fra Arendal for og rekke det viktige nabooppgjøret mot Vedavåg. Og ringreven Tharaldsen betalte for turen, når han satte inn 2-0 til hjemmelaget på et flott frispark like før pause, og ble matchvinner.

Kampfakta:
Åkra – Vedavåg 2-1 (2-0)
35. min 1-0 Roy Miljeteig
40. min 2-0 Geir Tharaldsen
89. min 2-1 Kjell Flotve
Gule kort: Finn Tore Hetland (Vedavåg), Øyvind Larsen, Paul Arthur Aanensen, Espen Jakobsen (Åkra)
 
Det var knyttet stor spenning til dette tradisjonelle nabooppgjøret, eller kampen om vest Karmøy på folkemunne, men i det kampen våknet til liv avgjorde Åkra med to kjappe mål. Først en flott scoring av innleide Roy Miljeteig da han drar seg fri på sekstenmeteren og scorer sikkert bak Veas keeper, Andre Fiskum. 

Ikke mange minutter senere får vertsskapet tildelt frispark knappe meteren utenfor 16 meteren. Åkras toppscorer, Geir Tharaldsen gjør seg klar, og som så mange ganger før, utagbart opp til høyre for keeper, og 2-0. En kalddusj for Sabbane som brukte hele andre omgang før laget klarte å svare. Først i det 89 minutt klarte Kjell Flotve og lure ballen bak Rune Steensnæs i Åkra målet. De fleste hadde nok ventet et stormløp fra Vedavågs side for å sikre seg uavgjort, men Åkra kontrollerte greit inn til en meget fortjent seier.

Åkra var stort sett best gjennom hele kampen, og anført av en meget god Roy Miljeteig, hadde laget full kontroll på midtbanen. Hjemmelaget behersket de vanskelige spilleforholdene best, men sterk vind på tvers av banen, og det kunne nesten virke som om Vedavåg slet med tempoet på kunstgraset. Og for å illustrere at nabooppgjøret mellom rivalene på vest Karmøy aldri tok av, kun fire gule kort, ingen røde, og ingen bortviste trenere!
 
Børs:
Åkra
1. Rune Steensnæs – 5
2. Ronny Warholm – 6
5. Helge Einarsen – 5
7. Roy Miljeteig – 7
9. Tore Hovland – 5
10. Geir Tharaldsen – 6
16. Morten Aarvik – 5
17. Henning Johannesen – 6
20. Espen Jakobsen – 5
27. Paul Arthur Aanensen – 5
14. Øyvind Larsen – 5
 
Vedavåg
 
1. Andre Fiskum – 4
4. Finn Tore Hetland – 4
20. Henning Kristoffersen – 4
5. Kjell Flotve – 5
15. Hans Olav Simonsen – 4
7. Christopher Alcock – 4
9. Johan R. Langåker – 4
10. Andre Helland – 4
11. Kenan Muminovic – 4
16. Eirik Aksnes – 4
22. Mikael Hårvik – 4