news_teaser_11461_scoring-260x80

Åkra gjorde jobben og vel så det

Viktige poeng og selvtillit foran storkampen på fredag.

Randaberg 0
Åkra 3 (2)

0-1  Øyvind Larsen  (25.)
0-2  Geir Tharaldsen  (45.)
0-3  Geir Tharaldsen  (75.)

Sjanser:  5-8
Cornere:  1-6
Gule kort:  Roy Miljeteig + 1 til RIL 2
Dommer:  Morten Stople, Buøy – svak, assistentdommerne var heller ikke med på å heve nivået

Ros til Randaberg for et ordentlig arrangement for sitt rekruttlag. Med åpen pølsebod og speaker til stede, fikk vi følelsen av å være på 3. divisjonskamp.

Åkra uten Ronny Warholm (3 gule) og Morten Aarvik (skadet, men på benken) i kveldens kamp, men ellers nok av spillere å velge i.

Mye rom på høyresiden i starten, Tore Hovland kunne ha utnyttet mulighetene bedre da han ble spilt gjennom flere ganger i åpningsminuttene.

Ellers rimelig jevnt utover omgangen, der Randaberg med kaptein Jarle Instanes i spissen, produserte noen halvsjanser.

Åkra med første ordentlige mulighet etter 24 minutter, når Øyvind Larsen får en ypperlig mulighet på volley i en cornersituasjon. “Brassen” blir bare delvis klarert, Roy Miljeteig fanger opp returen og kommer gjennom på venstresiden. Innlegget når Larsen, som ikke lar sjanse nr. 2 gå fra seg og bredsider bortelaget i føringen.

Etter halvtimen kan det se ut som om Åkra blir snytt for en 2-0-ledelse. Roy spiller på tvers til Geir, som scorer på åpent mål, men assistentdommeren vinker for offside.

Like før pause sender høyreback Aanensen et langt oppspill mot Geir Tharaldsen. RILs forsvarer feilberegner totalt i duell med Tharaldsen, som er sikker alene med keeper. 0-2 til pause. Ganske jevnt før hvilen, der Åkra burde ha utnyttet bakrommet bedre, men presisjonen var det så som så med.

Marcel Espejo starter 2. omgang med å sende av gårde et meget godt langskudd, men RILs keeper er med på notene.

I løpet av det 58. og 59. minutt burde Roy Miljeteig ha blitt tomålsscorer, men han skuslet bort begge mulighetene, etter utmerket forarbeid av henholdsvis Espejo og Tharaldsen.

Randaberg får muligheten til å blåse ordentlig liv i kampen når de får straffespark i det 68. minutt. Det går imidlertid i begge stolpene (!), før samme mann blåser returen over mål. Om returen hadde gått inn, ville det dog ikke blitt godkjent skal en følge regelboka.

Tim Batigov gjorde et friskt innhopp på Åkras venstreside og var arkitekten bak det tredje målet. Hans innlegg et kvarter før slutt, når Geir Tharaldsen, som igjen viser hvorfor han er den lokale 3. divisjons toppscorer.

Randaberg med noen gode forsøk på å skape liv i kampen etter dette, men en som vanlig opplagt Rune Steensnæs i åkramålet, stolpen og noen svake avslutninger gjorde at det ble med forsøkene.

Dermed var det en lykkelig åkragjeng som kunne reise over fjorden igjen med alle tre poengene  i bagasjen.

Skal du se én tredjedivisjonskamp i år, må det være kampen på fredag mellom Åkra og Vedavåg. Begge lag er i form og særdeles mye står på spill. Dette lukter det svidd av!

Spillerbørs:

Rune Steensnæs 7
Paul A. Aanensen 6
Andreas Rasmussen 7
Henning Johannessen 7
Espen Jakobsen 6
Øyvind Larsen 6
Helge Einarsen 6
Roy Miljeteig 7
Tore Hovland 5
Geir Tharaldsen 7
André Marcel Espejo 6

Benyttede innbyttere: 
Tim Batigov (fra 60. min.) 6
Jostein Hauge (fra 73. min.)
Thomas Risdal (fra 87. min.)
Jakob Rasmussen (fra 88. min.)