Bortetap med kalassifre

Til tross for 3 mål rett vei, ble det heller ikke denne gangen poeng med i bagasjen hjem til Karmøy. Med 10 mann de siste 20, endte målfesten i favør Pors.

 PORS GRENLAND – KOPERVIK IL            5-3 (2-0)

22.serierunde – 2.divisjon avdeling 3
Pors Stadion, Porsgrunn – lørdag 25.september 2010
 
25′ 1-0 John Erling Kleppe
45′ 2-0 Sandro Occhipinti
47′ 3-0 John Erling Kleppe
54′ 3-1 Son Van Vo
66′ 3-2 Leif Johan Johannessen
73′ 4-2 Marius L. Enger
85′ 5-2 Petter Wickmann
90′ 5-3 Jan Robert Bakken
 
Rødt Kort: Leif Johan Johannessen (68)
For å ha noen som helst form for fortsatt håp etter kampen mot Pors, var kun seier godt nok for KILane i nedrykksstriden.
 
Oppgaven var i og for seg enkel; "scora mer mål enn dei andre", men å utføre den var ditto vanskelig. Gjestene fra Åsebøen hadde nemlig 1-13 og 4 strake tap før den lange turen til Porsgrunn.
 
Vertene hadde også noe å spille for, da de kun har to plasser ned til streken, men med tilsynelatende god margin før det blir farlig.
 
Som så mange ganger før denne sesongen for Kopervik, så ville ikke ballen i mål. Det ville den derimot for blåtrøyene, og hjemmefansen kunne juble for 1-0 etter havlspilt omgang, da Kopervikforsvaret ikke fikk klarert et innlegg fra siden. 
 
– Me litt bedre forsvarspel så hadde me fått klarert den lett, før dei fekk settan i mål, sier Kopervik-assistent Odd Fjeldkårstad.
 
Kopervik presset på for utligning, og da Pors bryter et Kopervik i ubalanse på midten like før pause, skjer det som ‘pleier å skje’ når Kopervik spiller.
 
– Det konne lika godt ha vore uavjort te pause, men når me ikje får ballen i mål, så e d typisk at dei får sitt andra rett før dommaren blåse.
 
Da går altså Pors i garderoben med styrket selvtillit, og Kopervik må mane til kamp for å ha noe håp om poeng.
 
Det håpet knuses derimot like etter hvilen, da Kopervik ‘tradisjonen tro’ får et baklengs i sekken.
 
– Sjøl om me snakke om det i pausen, så klare me kje å unngå det.
 
Manglende klarering fra et hjørnespark, og vertene står altså med 3-0 før 50 spilte minutter.
 
Og når løpet som mest ser kjørt ut, våkner KILane til live. Magnar Mathiassen kommer seg fri på høyresiden, slår inn. Klareringen havner hos Son Van Vo, som setter ballen i nettet til 3-1.
 
Drøye ti minutter senere er det duket for nok en scoring, også denne gang med yngstemann Mathiassen som arkitekt.
 
Nok et innlegg fra høyre, men denne gang får Mathiassen også bokført målgivende pasning. Leif Johan Johannessen kliner nemlig til på volley fra 14 meter, og blåser dermed nytt liv i kampen igjen med en fin scoring.
 
Drøye to minutter senere er samme mann i fokus igjen, men denne gang i negativ forstand. Etter å ha snakket på seg et gult kort tidligere i kampen, får han nå sitt andre for en takling, og får dermed en tidlig dusj før bussturen hjem.
 
– Me jobbe oss jo sakte, men sikkert inn i kampen igjen, men så får Leif Johan sitt andra gula, å me må spela me 10 mann. Me må jo fortsatt fram, å då bler d vanskeligt, sier Odd Fjeldkårstad om perioden Kopervik måtte spille med en mann mindre.
 
Han legger til at Pors er et godt lag som er gode offensivt, og når de setter inn både 4-2 og 5-2 etter frispark, så innser nok selv den mest optimistiske koperviking at 2.divisjons-toget er gått for denne gang.
 
På overtid får Kopervik for øvrig ‘æren’ av å sette inn et trøstemål, da innbytter Jan Robert Bakken er frampå og setter returen fra et Ingvar Karlsen-skudd forbi keeper og i nota.
 
Kopervik scorer altså tre mål på bortebane, og føler seg fortsatt ineffektive foran mål. Da må de være svært sjanseskapende offensivt, men når motstanderen får slippe til hele fem ganger for andre kamp på rad, ligger muligens problemet annetsteds?
 
Kopervik kommer ihvertfall til å spille annetsteds, divisjonsmessig, til neste år, men har ikke tenkt å gi opp i de siste serierundene.
 
– Nei, nå får me bara prøva å fullføra dei siste kampane me stil.
 
KOPERVIK (4-5-1):
Rune Solhaug – Hieu Van Le (Bala Garba 63), Ingvar Karlsen (K), Helge Nordal, Helge Eikeskog – Magnar Mathiassen, Roy Roaldsøy, Roger Jakobsen (an Robert Bakken 88), Son Van Vo, Leif Johan Johannessen – Eivind Grønningen (Anders Høie 70)
Ubenyttede Reserver: Torstein Jelsa Larsen (gk), Kristian Gaard

Gult kort: Roger Jakobsen, Leif Johan Johannessen (2)