Viktig seier til Skjold

Det stod lenge uavgjort i Grinde, men Petter Lønning ville det annerledes!

Kampfakta:
Grinde kunstgressbane

Skjold – Brodd 1 – 0 (0 – 0)

90 min 1 – 0      Petter Lønning

Gult kort:  John Hettervik, Skjold, Serdar Kalayci, Brodd
Tilskuere:  ca. 50

Kampen i Grinde ble en jevn affære. Et Brodd lag som er ute av kampen om opprykk til 2 divisjon viste tidlig at de skulle gi Skjold kamp om poengene. Et Skjold lag som nesten måtte vinne for å ha heng på Åkra og Vedavåg som de hovedsakelig kjemper med i kampen om å overleve i årets 3 divisjon.
Første omgang ble en omgang uten alt for mye finspill og sjanser. Selv om Skjold hadde sine sjanser var det Brodd som skapte mest i denne omgangen, men en god Snorre Askeland i Skjoldmålet tok seg av det som måtte komme.  I forsvaret til Brodd stod bautaen Trond Kindervaag, den solide Broddmidtstopperen tok tidlig brodden av Skjoldangriperne og viste med sin tippeligaerfaring at han tilfører laget sitt trygghet og ro i de bakre rekker.  
Andre omgang skulle bli noe annerledes. Begge lag tok større sjanser med å sende opp spillere langs kantene, og det ble større strekk i lagene. I starten av omgangen var det Brodd som var klart best og skapte flere gode muligheter. Laget fra sør-fylket jublet også midtveis i omgangen, men gleden ble kortvarig da linjedommeren korrekt vinket for offside.
Midtveis i omgangen satte Skjold inn på brødrene Hompland. Eldstebror Hompland som startet på benken etter sjukdom tidligere i uken satte mer fart i Skjoldlaget. Likevel skulle det nesten gå over i tilleggstiden før målet skulle komme. Lillebror Hompland klarerer godt, og ballen går over forsvaret til Brodd. En annen innbytter, Petter Lønning klarer å holde seg på rett side av offsidelinjen før han med sin hurtighet løper fra Broddforsvaret og fører Skjoldlaget opp i ledelsen. En skulle kanskje tro at laget fra sør-fylket skulle sette inn en skikkelig sluttspurt. De klarte de ikke, og alle poengene ble dermed i Grinde.
En fornøyd Skjoldtrener kunne konstantere at laget hans fortsatt er med i kampen om fortsatt 3 divisjons spill.
Spillerbørs:
Snorre Askeland              8
Martin Vestbø                   6
Øyvind Stakland               7
Petter Sørensen              7
Espen Helgeland            5
Rune Lindanger              6
John Hettervik                  5
Vadim Petrenko               6
Jan Einar Frøland            6
Are Søderlund                  5
Christian Askeland          5
Bjørnar Hompland            –
Hans Christian Risanger-
Øyvind Hompland             –
Petter Lønning                   –