news_teaser_11321_Dag-Holme-Lie550

Hilste til syk kamerat

I forkant av mandagens kamp mot Sandnes Ulf 2 sendte skjoldspillerne en hilsen til sin alvorlig syke kamerat, Dag Holme Lie.

Fem av skjoldspillerne hadde en t-skjorte som dannet setningen: ”DU E VÅR HELT, DAG”
Skjoldspillerne ville hedre sin syke kamerat som siden i fjor har kjempet med en alvorlig kreftdiagnose.
–    Det som er unikt med Dag er at han gjennom hele perioden har gitt oss er brutalt ærlig innblikk i hvordan han har hatt det, samtidig som han har vært positiv og kampvillig. Enkelte hadde bikket under av mindre, men jo mer motstand Dag har møtt, jo mer har han vært klar til å kjempe, sier en av initiativtakerne, Rune Lindanger.

Dags kjæreste opprettet en støttegruppe på facebook hvor han jevnlig har oppdatert hvordan det går. 11. september i år publiserte han en tung og brutal beskjed:
–    Eg har fått hjerneblødning og spredning te hjernen…! Det e kje mer de kan gjøra for meg… Eg e så takknemmelig for den massive støtten eg har fått gjennom heile sykdommen!!! Det har betydd så evig mye:) Eg har kjempa det eg e god for, men denna sykdommen e nådeløs!

Åpenheten har inspirert mange av skjoldspillerne som blant annet har spilt fotball med 26 år gamle Dag Holme Lie.
–    Han har rett og slett blitt en inspirasjon for oss som har fulgt han, og den stå på viljen hans er sjelden vare. Han har hjulpet mange av oss med å få perspektiv på livet og dens innhold. Det er med tungt hjertet vi nå kunne lese at kreften har spredd seg til hjernen og at tiden nå begynner å renne ut for Dag, sier Lindanger.

Dag har vært aktiv innen fotball og vannaktiviteter og spilte i en periode på Skjold og Stegaberg. Siden har han fulgt lagene fra sidelinjen.
–    Fotball er noe som gir han stor glede, og derfor ønsket vi å gjennomføre denne gesten før kampen. Kun for at Dag skal få noe å smile av, sier Lindanger.

Send en hilsen til Dag på støttegruppen "Støtt Dag H. Lie i kampen mot kreften" på facebook.