news_teaser_10961_fkh-jubel-2-260x130

Haugesund best av toerlagene når de møtte Stavanger

Haugesund var klart bedre enn Stavanger når toerlagene gjorde opp mellom seg på kunstgraset i Stavanger

Kampfakta:

  5 min  0-1 Simen Grov
49 min  1-1 Mohammed Abunima
58 min  1-2 Eirik Ulland Andersen
89 min  1-3 Eirik Mæland (str)

Rødt kort: Morten Engeseth, SIF 2 (89′)

Dommer: Jørn Voll, Høle – blandet seg lite inn i kampen da han la lista høyt, rettferdig og fulgte regelboka da SIF fikk en mann utvist

Før kampen slo vi av en prat med FKH2-trener Tor Martin Hegrenes. Er dere sikre på spill i 3. divisjon til neste år? -Ja, men vi har spilt for mye uavgjort etter sommeren og det kan ikke fortsette, men har full kontroll. Hvilket lag stiller dere i dag med tanke på A-lagsspillere? -5 i A-lagstroppen, herav en debutant, Rok Elsner, en slovener som kommer fra fotball i Kuwait. Hva Mener en 2-lagstrener om at 2-lagene spiller sammen med "vanlige lag"? – Helt pyton. Synes ingenting om det. Ikke rettefrdig for øvrige lag at vi stiller med varierende lag fra kamp til kamp. – Vi burde spilt i egen liga for toerlag. Til slutt: Er der stor forskjell på lagene fra sør og nord i fylket vårt? – Tabellen lyver ikke, 4-5 lag er positive, ellers er det jevnt. Han la til at det er kjempebra med omleggingen av 3. divisjon til neste år da det sannsynligvis vil bedre kvaliteten.

Før minuttet var gått var allerede SIF’s gode keeper, Raymund Netland i knestående for å knytte lissene. Enten var det uthaling av tid eller dårlig forarbeid, siden det ikke gjentok seg antar vi dårlig forarbeid. Det skulle gå bare 5 minutt før FKH tok ledelsen. Eirik Mæland spilte Simen Grov alene gjennom, og Simen gjorde ingen feil og tuppa den bak keeper. Det var eneten et meget elegant gjennomspill eller noe heldig. Kun Mæland kan svare på det. Forøvrig en meget spillesugen Mæland, som briljerte på midtbanen der han sannsynligvis hadde mye bedre tid enn i Tippeligaen.

FKH styrte hele første omgang, anført av en god 19-åring fra Nigeria, Ugonna Anyora. Han alene kom til 4 gode målsjanser, men enten stod keeper i veien eller så gikk den i tverrliggeren. En meget spennende spiller som var flinkere til å komme til sjanser enn avslutningene. I tillegg noterte vi i omgangens siste minutt et flott forarbeid av Simen Grov der han kom ned til dødlinja, men innlegget ble klarert i panikk av SIF-forsvaret. En trygg FKH-keeper Lars Øvernes var våken da en SIF-spiller kom alene gjennom. En god førsteomgang der FKH var det klart beste laget.

Pausen gjør ofte noe med fotballkamper, så også denne. SIF kom høyere opp på banen eller FKH la seg lavere. Uansett fikk vi en utligning i omgangens fjerde minutt ved Mohammed Abunima som avsluttet et vakkert SIF angrep der FKH mistet ballen rundt midtbanen. Etter dette var det jevnt uten de store sjansene. I det 58. minutt fikk vi kampens store prestasjon. Eirik Ulland Andersen plasserte ballen nesten i vinkelen fra utenfor sekstenemeteren. Pasningen fikk han fra Anyora som vant en ball andre hadde gitt opp. Etter dette noterte vi en stor sjanse ved Eirik Mæland som var alene med keeper, men lobben gikk utenfor. Et kvarter før slutt hadde SIF et skudd i stolpen, umiddelbart etter et dobbeltbytte. Etter dette tok FKH mer og mer over og det var fortjent når det til slutt ble 3-1. Det siste målet kom på straffe ved Eirik Mæland minuttet før slutt. Straffen var et resultat av at SIF’s Morten Engeseth reddet innbytter Eivind Espelands heading på streken ved hjelp av hendene.

Etter kampen slo vi av en prat med dagens debutant på FKH, Rok Elsner. Han var fornøyd med seier, og at SIF ikke kom til mange sjanser. Han skulle gi sitt beste og håpet han ville debutere for A-laget i høst. Vi ba han sammenligne fotballen i Kuwait med det han hadde opplevd i FKH. I Kuwait spilte de mer brasiliansk, veldig glad i å leke med ballen, og siden der er mye penger i Kuwait, fikk de også tak i gode spillere. Men han skrøyt også av FKH, og la til at været i Haugesund var mye bedre enn det han var blitt fortalt.

Iflg Wikipedia har Rok Elsner spilt  3 kamper for Nice B i Frankrike, 13 kamper for SV Wehen Wiesbaden i tysk regionalliga, 84 kamper for Interblock Ljubljana i slovensk første og andredivisjon og et ukjent antall kamper for Al Arabi i Kuwait. En spennende 24-åring som forhåpentligvis FKH får god nytte av. Hvis vi legger til at faren Marko Elsner vant medalje i OL i 1984 for Jugoslavia, så skulle det tyde på at genene er i orden.

En liten fundering til slutt. Hvem er det som er intressert i en kamp mellom to 2’er-lag?  På en stadion der ingen selger lodd, eller pølser, is og brus. Denne gang var det 25 fra den indre kjerne i SIF, for der var neppe noen fra Haugesund, for i det inngjerde bortesupporterfeltet var der ingen. Og i VIP-sonen satt fire unge jenter.

Spillerbørs:

Lars Øvernes                 8
Andreas Hauge             6
Aleksander Nilsen        6
Rok Elsner                     6
Allen Olesen                  6
Simen Grov                     7
Erlend Grov                    5
Eirik Mæland                  8
Kristoffer Haraldseid     6
Ugonna Anyora              7
Eirik Ulland Andersen   7

også benyttet

Lars Waage Hansen
Espen Saghaug
Eivind Espeland
Fredrik Deilkås
Martin Hauge