news_teaser_10721_feiring-95x130

Skjold snudde 0-2 til 4-2 på en omgang

Skjold gikk fra juniorspillere til seniorspillere i løpet av en omgang da 0-2 ble snudd til 4-2 på Grinde i kveld.

Kampfakta:


Skjold – Randaberg 2 4-2 (0-2)


12 min 0-1 Martin Hestvik

45 min 0-2 Frode Todnem

46 min 1-2 Christian Askeland

79 min 2-2 Are Søderlund (str)

83 min 3-2 Rune Lindanger

90 min 4-2 Rune Lindanger

Skjoldtrener Rune Lothe mente laget hans fremsto som juniorspillere i de første 45 minuttene på Grinde. Da hadde han sett gjestene fra Randaberg sette to baller i mål, uten å skape sjanser.

Kampen på Grinde startet avventende fra begge lag uten at det ble skapt noe særlig med sjanser. Likevel var det gjestne som skulle få den første nettkjenningen.  Martin Hestvik blir spilt fint gjennom etter 12 minutter. Han chipper ballen vakkert over en utrusende Snorre Askeland, og til 0-1 til gjestene. Askeland måtte like etter forlate banen, og han ble fraktet til sykehus for røntgentaking etter en duell i feltet. Dermed var det duket for en debut på Grinde. Roy Helegeland ble byttet inn og klarte seg bra.

Vertene tok mer og mer over og styrte mye av spillet. Likevel klarte de ikke å bryte gjennom et kompakt Randabergforsvar. Spilemessig lå det et mål i luften da omgangen nærmet seg slutten, men da de fleste fremmøtte håpet på at Skjold skulle få nettkjenning, kontret Randaaberg 2. Martin Hestvik spiller ballen fint gjennom til Frode Todnem, som ikke gjør noen feil, og setter ballen i mål på overtid i 1. omgang. Dermed gikk gjestene til pause med en betryggende 2-0 ledelse

– Vi gir bare 80 prosent, og guttene må heve seg for å snu dette. Jeg gir dem 10 minutter før jeg begynner å bytte, sier Rune Lothe før avspark i 2.omgang.

Og det kunne se ut som om trenerens melding hadde nådd frem. Før et minutt var spilt av omgangen lå reduseringen i mål. Christian Askeland vinner en duell inne i feltet og setter ballen i mål. 

60 minutter ut i kampen ble Hans Kristian Risanger byttet ut med Rune Lindanger. Det skulle vise seg å bli et godt bytte. For Lindager markerte raskt med gode løp, og han var et konstant uromoment mot et stadig mer panisk Randabergforsvar.

Vertene skapte flere store sjanser, og presset gjestene tilbake på banen. Rune Lothe og hans menn måtte likevel vente til det 79 minuttet før de fikk en velfortjent utligning. Are Søderlund blir taklet  på femmeteren, og dommeren peker på straffemerket. Den setter Are Søderlund i mål. 

Fire minutter senere er det nevnte Lindanger sin tur til å skape jubel. Kantspilleren får ballen på bakre stolpe, og dunker ballen sikkert i mål. Skjold hadde dermed snudd kampen til deres favør.

Gultrøyene skulle få et mål til på Grinde. Igjen er det Lindanger som står for jubelen. Et minutt på overtid fastsetter han sluttresultatet til 4-2 til vertene. Skjold vinner en meget viktig seier over tabellnaboen, og har dermed heng på den viktige 6.plassen.

– Vi er mye bedre i 2.omgangen. Tanken bak spillet er den samme som i første omgang. Forskjellen er imidlertid at vi vinner duellene og gir 100 prosent hele tiden, sier Lothe.

Spillerbørs:

Snorre Askeland

Martin Vestbø   7

Øivind Stakland   5

Petter Sørensen   5

Espen Helgeland   5

Jan Einar Frøland   5

Vadim Petrenko   6

John Hettervik   5

Hans Kristian Risanger    6

Christian Askeland   6

Are Søderlund   6

—-

Roy Helgeland   6

Rune Lindanger   6