Vard tapte mot Ørn Horten

Vard spilte en solid første omgang mot Ørn Horten. Likevel ble det 0 poeng.

Kampfakta:


Ørn Horten – Vard 2-1 (1-1)


1. min     1-0 Rune Larsen

38. min   1-1 Alexander Søderlund

57. min   2-1 Alen Patros

Vard fikk en verst tenkelig start på dagens kamp mot Ørn Horten. Allerede etter et minutt skåret vertene da Rune Larsen satte ballen i mål.

Derifra og resten av omgangen dominerte gjestene fra Haugesund totalt, og skapte flere store sjanser. Blandt annet hadde gjestene et skudd i stolpen, og følte seg snytt for et straffespark.

– Ballen treffer en Ørnspiller i hånden og skifter retning. Det burde vært straffe, sier Vardtrener Steinar Lein.

Utifra sjansene i 1. omgang var det, i følge Lein, fortjent at Alexander Søderlund utlignet til 1-1 etter 38 minutters spill.

Vard presset på for ledelse i starten av 2. omgang. I stedet var det vertene som skåret. 57 minutter ut i kampen setter Alen Patro ballen i mål. 

Etter dette jevnet kampen seg ut, og vertene skapte noen store muligheter i slutten av kampen uten at de lyktes med å sette ballen i mål. Ørn Horten står distansen ut, og vinner tilslutt 2-1.

Med tre poeng i fratrekk ligger dermed Vard utsatt til på plassen over nedrykkstreken.

– Vi gjør en solid første omgang. Jeg har sjelden sett et lag dominerer banespillet så totalt som det vi gjorde i dag. Vi skaper mange sjanser, men det hjelper likevel så lite når vi ikke klarer å sette ballen i mål, sier en skuffet Steinar Lein.

Vard har som kjent fått tre poeng i poengstraff av NFF etter at de benyttet seg av Ferdinand Krohn Haaland uten at han var spilleberettiget. Lein tror ikke dette har påvirket spillerne.

– Det er klart det er surt når det er poengstraffen som gjør at vi ligger der vi gjør. Men vi spiller god fotball, og skaper mange sjanser. Dette gjør meg trygg på at vi skal klare å styre unna nedrykksplassene med god margin, sier Lein.