En omgang holdt for Vard

En god 2. omgang var mer enn nok for Vard til å slå Odd Greland 2. Dermed klatret rødtrøyene over nedrykksstreken.

Kampfakta:

Vard – Odd Grenland 2 3-0 (0-0)

47 min  1-0  Ferdinand Krohn Haaland
49 min  2-0 Alexander Stølås
83 min  3-0 Aleksander Søderlund

tilskuere ca 200

Vard måtte vinne for å ikke havne skikkelig i nedrykkssumpa i 2. divisjon. Men det skulle bli tungt for Vard. Spesielt i 1. omgang. Rødtrøyene lyktes med svært lite, og gjestene fra Skien tok kommandoen i kampen.

Omgangen var preket av lite sjanser og  mye ballbesittelse fra gjestene. Etter 32 minutter kunne de hvite og sorte tatt ledelsen da de korrekt ble tildelt straffe. Heldigvis for Vard ble straffen satt utenfor målet til Helge Sandvik.

Vertene hadde lite å by på i 1. omgang, men allerede etter tre minutters spill av andre omgang så det adskillig bedre ut. Ferdinand Krohn Haaland strekker foten frem på et innlegg, og ballen går i mål bak Dag Ole Thommesen i Odd-målet.

Kun to minutter senere er det duket for mer skåringsjubel. Alexander Stølås kommer på kanten. Han velger å slå hardt inn. Odd-keeperen feilberegner og slår ballen inn i eget mål.

Vard var det klart beste laget i andre omgang, og skapte flere halvsjanser foran gjestenes mål. En av dem som var et friskt pust var Aleksander Søderlund. Spissen ble først spilleklar en halv time før kampstart og startet på benken. 15 minutter ut 2. omgang ble han byttet innpå. Etter å ha vært på banen i drøye 20 minutter satte han inn sitt første mål for Vard og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

– Vi er ikke med i det hele tatt i første omgang, men etter at vi får gjort noen justeringer i pausen tar vi over kampen, sier vardtrener Steinar Lein.