news_teaser_10181_arild-andersen-95x130

Avaldsnes går en tøff høst i møte

Det er klart vi må begynne å plukke tre poeng nå. Det blir hardt, men vi gir ikke opp før skipet går ned, sa en tydelig skuffet Arild Andersen etter kampen.

Kampfakta:

Sola – Avaldsnes     2-1    (0-0)

52 min.    1-0    Ole Theodor Berthelsen
73 min.    2-0    Olav Magnus Eik Espedal
74 min.    2-1    Einar Utvik Jr.

Gult kort:    Espen Kristiansen 75 min.

Dommer:    Einar Ragnvald Løyning, Egersund. Skulle nok gitt Sola straffe i      første omgang. Gir billig frispark som fører til 1-0. Ellers god.    

Topplaget Sola tok i mot bunnlaget Avaldsnes til første kamp etter ferien. Det var en ferie preget første omgang hvor feilpasninger og dårlig ballfølelse var til stor irritasjon for de fremmøtte. Likevel var det forhånds favoritten Sola som startet kampen best. Hjemmelaget har flere god sjanser, til å få en tidlig ledelse. Raske og aktive vinger var en konstant trussel for Avaldsnes. Det var ikke før i 29.minutt gjestene avsluttet et etablert angrep. Bare en god beinparade av Solas keeper hindrer Sjur Magnus Låstad i å gi bortelaget ledelsen.

I andre omgang forsetter kampen i samme spor. Avaldsnes slipper Sola til på venstrekanten. Denne gangen er det stolpen som hjelper gjestene fra Karmøy. Sola får frispark på ca. 20 meter i det 52.minutt. Hjemmelagets Ole Theodor Berthelsen gjør det beste ut av det. Kliner ballen bak Jone Boge Rasmussen. Fortjent 1-0. De gulkledde får blod på tann, men en god Rasmussen i Avaldsnes-buret hindrer scoring før det 63.minutt. Nok et langskudd, denne gang signert Olav Magnus Eik Espedal.

Like etter 2-0 scoringen sovner hele Sola, og våkner ikke før Einar Utvik Jr. har lobbet nydelig inn reduseringen. Vertene legger seg så litt bakpå å slipper Avaldsnes inn i kampen. De siste ti minuttene har bortelaget gode sjanser til å få med seg et poeng. Likevel må en skuffet Avaldsnes trener konstatere at sårt trengte poeng ikke blir med til Karmøy.

 – Kampen sett under et var det nok en fortjent hjemmeseier, men vi kommer på slutten, sier Arild Andersen. – Jeg kunne vært en glad mann nå, men istedenfor blir det en dritt kveld. Avaldsnes treneren legger ikke skjul på at laget hans står ovenfor en tøff høst. – Det er klart vi må begynne å plukke tre poeng nå. Det blir hardt, men vi gir ikke opp før skipet går ned.

SPILLERBØRS

Jone Boge Rasmussen   5
Vegard Tønnesen            3
Thomas Buberg               5
Tommy Lønning               3
Eirik Langaaker                2
Akos Kovrig                     4
Kent Mikael Bøe              3
Mats Rasmussen             5
Sjur Magnus Låstad         4
Sindre Nygård                  4
Eirik Utvik Jr.                    3

Vegard Langåker              –
Robin Skeie                      –
Olav Andre Skjelde          –