news_teaser_10101_aarets-spiller-2-550x150

Vårens beste spillere

Våren har vært lang og tung for noen. Andre har hatt litt mer og smile for. Onsdag avsluttet FKH2 vårsesongen når de knuste Randaberg2 i den utsatte 13. serierundekampen. Det er da klart for å se hvem som har prestert best av samtlige lokale spillere i vår.

Spillerbørsen viser at det nok en gang er Åkras solide sisteskanse som topper. Snittet 5,85 på 13 kamper er mer en godkjent.
–    Det var overraskende. Jeg visste jeg ledet midtveis på vårsesongen, men jeg har følt jeg har hatt en liten down periode etter det. Jeg har prestert brukbart, men det ble litt for mye press etter førsteplassen på børsen, sier han spøkefullt.

Åkra fikk en drømmestart på sesongen. Fire seire, to uavgjort og ett tap mot den suverene serielederen Staal Jørpeland, var beholdningen etter de syv første kampene.
–    Som lag har vi bare prestert brukbart. Vi har hatt noen unødvendige poengtap og de kampene må vi vinne, sier keeperen og refererer blant annet til det flaue tapet borte mot tabelljumbo Buøy.

Åkra hadde ikke en fenomenal fjorårsesong. 12. plass og 28 poeng var fasit ved sesongslutt. Allerede nå har laget 20 poeng og fem seire, bare to seire bak de syv de fikk med seg i fjor, men før sesongen så det ikke lyst ut. Under vinteroppkjøringen telte laget null seire.
–    Omgivelsene mener nok at vi har prestert bedre en forventet, men jeg vil ikke si det. Vi har alltid visst at vi er et godt lag med gode spillere.

Bare en kamp jeg er missfornøyd med.
Vårsesongens 3. beste spiller kommer fra FKH2 og bærer kapteinsbindet for de helhvite rekruttene. Aleksander Nilsen har et snitt på 5,54 etter 13 spilte kamper.
–    Jeg har følt det har godt bra. Jeg har prestert jevnt og det er egentlig bare kampen mot Staal Jørpeland jeg virkelig er missfornøyd med, sier 20-åringen.

FKH2 var som vanlig en av favorittene før årets sesong sparket i gang. Med en godkjent 2. plass i fjor bak suverene Viking 2, er deres nåværende 4. plass ikke mer en man bør forvente.
–    Vi forventet å ligge i toppen. Noen a-lagspillere har spilt med oss og det har hjulpet på. Vi greier nok ikke opprykk uansett, men vi skal holde oss i toppen.

Det blir et rotterace.
Åkra tviholder på den siste sikre plassen. Naborival Vea ligger to poeng bak og Skjold bare ett fattig poeng bak der igjen.
–    Nå blir det et rotterace. Det er veldig tett på midten, men vi må bare hoppe i det, sier Rune Steensnæs.

Under vårsesongen så man tydelige forskjeller mellom nord- og sørfylkelagene. Nordfylkelagene hang etter. Skjold spilte hele fem serierunder og plukket bare med seg ett poeng. FKH2 var det eneste laget som presterte som forventet. Lagets kaptein ser tilbake på sine lokale motstanderes prestasjoner med en delt tankegang.
–    Det var nok en kombinasjon av at de rett og slett hang etter og at sørfylkelagene var bedre. Når du starter dårlig får du en dårlig selvtillitt og det er ikke enkelt å komme tilbake. Jeg håper flest mulig lokale lag kommer med videre, det gir en ekstra gnist og det er mer stas å spille mot dem.

Vil ha revansje
På mandag møtes Åkra og FKH2 på kunstgresset til sør-karmøylaget. Åkra spilte en god kamp mot Haugesunds-laget sist når de møttes på Haugebanen. En kamp begge spillerne som ligger i toppsiktet på spillerbørsen husker godt. Steensnæs ble blant annet matchvinner med en strafferedning og spilte til hele 8 på børsen.
–    Det blir tøft å møte Åkra. Vi spilte uavgjort mot dem sist gang og jeg husker Steensnæs var veldig god. Vi går for seier og revansje, sier Nilsen ivrig.

Under ser du alle spillerne som har over 5 i snitt på lokalsport.no sin spillerbørs. Tallet i parantes er antall spilte kamper med mer en 30 minutt. En spiller må ha spilt minst 50% av kampene for å komme med på listen.

Toppliste:

Rune Steensnæs     (13)         5,846
Andrè Helland         (14)         5,71
Aleksander Nilsen     (13)         5,538
Finn Tore Hetland     (11)         5,45
Eirik Ulland Andersen     (10)         5,4
Hans Kristian Risanger     (8)         5,38
Danilo Henriques     (14)         5,36
Christian Askeland     (11)         5,36
Erlend Grov         (10)         5,3
Øyvind Hompland     (14)         5,29
Marcel Espejo         (7)         5,286
Petter Sørensen     (8)         5,25
Snorre Askeland     (14)         5,21
Mikael Hårvik         (14)         5,21
Petter Lønning         (10)         5,2
Markus Skår         (12)         5,167
Helge Einarsen         (12)         5,167
Simen Grov         (12)         5,167
Kent Michael Bøe     (14)         5,14
Lars Øvernes         (10)         5,1
Erik Anglevik         (11)         5,091
Ørjan Andreassen     (14)         5,07
Eivind Espeland     (14)         5,071
John Hettervik         (8)         5
Thomas Buberg     (11)         5
Kenan Muminovic     (13)         5