news_teaser_10041_logo-260x80

KILane med borteseier (!)

Med innsatsen i bånn, var Bala Garbas to scoringer akkurat nok til å sikre seieren for Kopervik.

ÅLGÅRD FK – KOPERVIK IL           1-2 (0-1)
14.serierunde – 2.divisjon avdeling 3
Ålgård Stadion, Ålgård – lørdag 31.juli 2010
 
      3’    0-1 Bala Garba
    56′    0-2 Bala Garba
90+2′    1-2 Rogvi Baldvinsson
 
I et forferdelig ruskevær, som vel kan karakteriseres på samme måte som Koperviks første halvdel av sesongen, skulle KILane endelig få sin første borteseier. 
 
– D va løye å vinna ein kamp ijenn, kommer det fra en smilende Leif Johan Johannessen på vei inn i bussen hvor årets tre første bortepoeng var en del av bagasjen.
 
 
Da Idar Mathiassen tidligere skadet leddbåndet og trolig blir ute i åtte uker, var det en annen nøkkelspiller som skulle vise seg fra sin beste side borte mot Ålgård.
 
Fjorårets toppscorer Bala Garba gav KILane en flying start, da han åpnet årets scoringskonto med et stjernetreff allerede etter 3 minutter. Ballen går over keeper, tverrligger-ned, og opp i nettaket igjen, for å gjøre linjemannens jobb noe enklere.
 
Med ledelsen vokser selvtillitten, og et hardtkjempende Kopervik kommer til et par farligheter, men heldigvis for vertene, hadde ikke Roy Roaldsøy fininnstilt siktet for anledningen.
 
Ålgård har også sine muligheter, men når de misser på tre av tre alene med keeper, er det kanskje litt lettere å forstå deres hjemmekompleks. De svartkledde står nemlig uten gevinst på eget gress etter halvspilt sesong.
 
Kombinert med Koperviks bortestatistikk, burde oppgjøret i sommertåka på ingen måte vært publikumsvennlig, men til tross for gladmatfestival i Stavanger Sentrum, møtte supportere fra begge lag trofast opp.
 
Muligens var det for å høre Ålgårds mange remixer av Busserulls’ velkjente "Øl, øl, og mere øl!", da denne både var melodi i såvel klubbsangen, som scoringsmusikken da hjemmelaget endelig scoret på overtid.
 
Om det var disse tonene som fikk roet en ellers temperamentsfull KIL-benk vites ikke, men da hjemmepublikummet ikke fikk gjennomslag for sine strafferop, Kopervik fikk ryddet opp, og etter hvert doblet ledelsen, kunne det se ut til å gå mot en god start på høstsesongen for Tore Emberlands menn i hvitt og grønt.
 
"D må du få me", maner en ivrig Helge Morten Eikeskog, "at lagledelsen får skryt her av heile dommartrioen!"
 
Det virket også som at spillerne, i likhet med nevnte lagledelse, hadde gått i seg selv, og funnet den akk så viktige "På-knappen".
 
Samtlige jobbet hardt, og på omtrent hver eneste ball. Roy Roaldsøy holdt det gående hele kampen, og da keeper blokkerte hans gjennombrudd med hendene på 25 meter, så det mørkt ut for vertene.
 
Muligens var det divisjonens to til tider hissigste menn som voktet burene i dette oppgjøret. Ingen av dem er å finne mellom stengene til neste serierunde, da hjemmelagets Valland fikk rødt, og bortelagets Solhaug fikk sitt tredje gule for sesongen.
 
Inn kom Ålgårds reservekeeper, og sekunder senere var Kopervik oppe i en tomålsledelse mot 10 mann! Keeper måtte gi retur på både Roger Jakobsens tunge frisparkskudd, og Bala Garbas første forsøk, men da den gamle ringreven atter en gang fikk ballen servert på sølvfat, måtte den nyankomne hente ballen ut av nettmaskene.
 
Ålgård prøvde å komme inn i kampen igjen, men til tross for et vedvarende press, manglet de liksom den siste touchen foran mål.
 
Et glatt gressteppe førte til at mange av spillernee skled, og da dette skjedde i de defensive rekker ble det fort farligheter utav det.
 
Kopervik foretok sine tre bytter og kampen så ut til å være avgjort, før Helge Eikeskog gjorde seg upopulær blant hjemmefansen, ved å bruke et par lure knep helt på tampen. Dommer og linjemann fikk derimot øye på fanteskapet, og gav vertene frispark.
 
Det ble slått høyt inn, stanget i mål, og plutselig var det spenning i kampen igjen. Hadde det ikke vært typisk at KILane hadde tapt 2 poeng på overtid?
 
Heldigvis gikk det veien for Karmøybuen, og foråpentligvis blir høstsesongen mer å smile av enn respektive vårsesong.
 
– Nå trenge me 6 seirar, så e me der!
 
Helge Morten Eikeskog er i strålende humør etter seieren, og er svært ivrig i å skryte over laget.
 
– Eg gambla til å me på å bestilla pizza i pausen idag. D e d kje ofta eg jørr på 1-0!
 
Har opphentingå starta?
– JA!
 
KOPERVIK (4-3-3):
Rune Solhaug – Magnar Mathiassen, Helge Nordal, Ingvar Karlsen (K), Helge Eikeskog – Son Van Vo, Roger Jakobsen (Roger Engedal 79), Roy Roaldsøy – Leif Johan Johannessen (Lars Eirik Austevik 88), Bala Garba, Eivind Grønningen (Hieu Van Le 65)
Ubenyttede reserver: Torstein Jelsa Larsen (keeper), Jan Robert Bakken
 
Gult kort: Rune Solhaug, Roger Engedal