news_teaser_9821_vea-260x80

Vea tafatte mot tabelljumboen

– Jeg er glad vi ikke møter et bedre lag i dag, sa Ståle Hetland etter kampen.

Vea tafatte mot tabelljumboen

– Jeg er glad vi ikke møter et bedre lag i dag, sa Ståle Hetland etter kampen.

Kampfakta:

Buøy – Vedavåg
Buøy kunstgras (”Hompen”)

1-1    (0-0)

53 min        1-0    Henrik Idsø
70 min        1-1    Mikael Hårvik

Gult kort: Ilyas Pekerman, Kjetil Hustveit, Buøy. Finn Tore Hetland, Vedavåg.

Tilskuere: ca. 20

Dommer: Terje Olsen, Stavanger. Kunne gitt Buøys Pekerman rødt etter en grisetakling bare 25 min ut i kampen. Kjempeblemme etter 55 min, dømmer offside og forstyrrer stor Vea sjanse. Ellers god.

Vedavåg dro til Stavanger som store favoritter mot tabelljumbo Buøy. I starten av kampen var det allikevel ingenting som tydet på at Vea var bedre enn hjemmelaget. Et skudd fra Morgan Karlsen og en helt korrekt annullert scoring var det Karmøy-laget skapte i første omgang. Angrepspillet var preget av unøyaktighet og udyktighet. Heldigvis for Vea var ikke Buøy noe bedre i første omgang. Etter hvilen lar et tafatt Vea-mannskap Buøy kjøre kampen. Buøy vil mest og ofrer mest i duellene. Vedavåg står å ser på som i starten av kampen. En svak involvering av høyreback Even Nyland, og et Vea-forsvar som ikke er ute i press gir Henrik Idsø muligheten utenfor 16 meteren. Et nydelig skudd som plasserer seg bak en sjanseløs Andre Fiskum i Vea målet. Fortjent 1-0 til vertene i blått.

Vea våkner litt av scoringen og kommer inn i kampen. Mikael Hårvik får ballen i en god skuddposisjon. Dommer blåser av for offside, noe som ikke er i nærheten av å stemme. Vea forsetter samtidig å gi Buøy gode muligheter. Høyreving Christoffer Tangen slår inn til Fredrik Kristensen som stup-header ballen like utenfor Vea-målet. Etter 70 minutter løsner det endelig for gjestene fra Karmøy. Et kjempe innlegg signert Kean Muminovic ga Mikael Hårvik muligheten til å redusere for Vea. Han stanger nydelig inn 1-1. Formspissen kan notere den sjette scoringen i fjerde kamp på rad.

Etter reduseringen øyner begge lag mulighet for seier. Kampen åpner seg mer opp, men scoringene uteblir. Vedavåg spillerne roper på straffe i det 85. minutt. Spillet blir korrekt vinket videre. Buøy har ballen mest i slutten.  Et karantene, skade og ferieplaget Vea setter inn trener Ståle Hetland på høyreback uten at det endrer resultatet. Kampen ender 1-1. Noe Vea, etter denne forestillingen, må være fornøyd med.  

Spillerbørs:

Andre Fiskum                  4
Even Nyland                    2
Finn Tore Hetland            5    
Henning Kristoffersen      4
Leon Ånensen                 3
Håvard Eriksen                3
Morgan Karlsen               4
Andre Helland                  5
Kenan Muminovic            5
Erik Aksnes                     4
Mikael Hårvik                   4
—-
Dag Eirik Einarsen           3
Ståle Hetland                    –