news_teaser_9822_Vard-logo-260x80

Sur smell på Sørlandet

Til tross for store sjanser og en iherdig sluttspurt mot 10 mann, måtte rødtrøyene fra Haugesund sette seg tomhendte på bussen hjem fra Vennesla.

VINDBJART FK – SK VARD HAUGESUND         3-2 (1-0)
11.serierunde – 2.divisjon avdeling 3
Moseidmoen Gress, Vennesla – fredag 25.juni 2010

44’       1-0 Øyvind GAUSDAL
60’       2-0 Øyvind GAUSDAL
61’       2-1 Rune LØVLAND
68’       3-1 Øyvind GAUSDAL
83’       3-2 Ferdinand KROHN HAALAND

Røde kort: Eirik KJØNØ, Vindbjart (80), Helge SANDVIK, Vard (90+4)

Både Steinar Lein og Ferdinand Krohn Haaland var utelatt fra startoppstillingen da Vard møtte Vindbjart i siste bortekamp før sommerpausen, uten at laget virket hemmet av den grunn.

Oppgjøret startet jevnt spillemessig, hvor Vindbjart nok var nærmest, da de hadde et skudd i tverrliggeren og to forsøk som gikk stang-ut.

Etter hvert tok Vard over initiativet, og det var bare et tidsspørsmål når Haugesunderne skulle sette en av de mange og store sjansene, og gå opp i ledelsen.

Scoringene uteble, men da det så ut til å ebbe målløst ut til pause, var det plutselig Vindbjart som var i føringen etter halvspilt kamp.

Ett minutt før hvilen får Helge Sandvik et vanskelig tilbakespill, og med et dårlig treff på ballen gjør han det hele enda vanskeligere for seg selv, og desto enklere for Vindbjart-spissen å sette ballen i mål. Til tross for at de defensive rekkene var noe malplassserte, burde nok burvokteren ha klart å avverge baklengs i situasjonen.

Etter pause jevner det seg noe ut igjen, før det hele eksploderer etter en drøy time.

Vindbjart-fansen har ikke før fått satt seg etter jubelen for 2-0, før Rune Løvland setter inn en pen redusering fra drøye 30 meter! Han ser at keeper står langt ute, og bredsider ballen over målvakt, under tverrliggeren og i nettmaskene fra sin venstre midtbaneposisjon.

Det gjøres så et par bytter, hvor Ferdinand Krohn Haaland og Oddbjørn Skartun kommer inn, men i stedet for utligning er det dagens mann, Vindbjarts Øyvind Gausdal, som setter inn sitt tredje for dagen til 3-1 på en corner.

Nå må Vard virkelig jakte scoringer, og går noe mer offensivt til verks. Ti minutter før full tid får Vindbjart-spiller Eirik Kjønø sitt andre gule for dagen, og må ta en tidlig dusj. Da legger blåtrøyene seg bakpå for å sikre seieren.

De klarer derimot ikke å stå i mot Vards vedvarende press, og med snaue sju minutter igjen på klokka reduserer Ferdinand Krohn Haaland til 3-2 på en stuss.

Derfra og ut pøser Vard på fremover, og står kun igjen med tre mann bakover, da Steinar Lein kom inn for venstreback Sindre Kvale like etter utvisningen.

Vard har fått blod på tann etter reduseringen, men både Krohn Haaland og Skartun stanses av en god keeper i Vindbjart-målet. Når denne var utspilt, sto treverket i veien.

Dommeren legger til 4 minutter, og på overtid sender Vard alle mann i angrep på en corner, inkluder keeper Helge Sandvik.

Da Vard ikke får avsluttet angrepet er det Vindbjart som setter i gang en kontring. Vard-keeper Sandvik prøver å stanse denne, men må bruke ulovlige midler, og som bakerste mann har ikke dommer annet valg enn å vise det røde kortet for andre gang.

Rune Løvland overtar mellom stengene, men får så vidt spyttet i hanskene før siste fløyteblås går.

– Egentligt et ganske surt tap, melder lagleder Samuel Svendsen på telefon fra det ellers blide sørland.

VARD (4-3-3):
Helge Sandvik – Sindre Kvale (Steinar Lein 81), Espen Bull-Tornøe, Erlend Drivenes, Adnan Causevic – Rune Løvland, Jan Trygve Haraldseid (Oddbjørn Skartun 61), Jørn Hansen-Lilleng – Alexander Stølås, Are Søderlund (Ferdinand Krohn Haaland 61), Øyvind Liestøl

Gult kort: Rune Løvland