news_teaser_9801_staal-95x130

Skjold ble et nummer for lite på Jørpeland

Skjold tok ledelsen og hang lenge med, men til slutt vant topplaget Staal fortjent.

Kampfakta:

Staal Jørpeland – Skjold  4 – 1  (2-1)

0-1 Petter Lønning (8′)
1-1 Arne Dalehaug (10′ straffe)
2-1 Vidar Harestad (13)
3-1 Sigve Kleppa Christensen (63)
4-1 Arne Dalehaug (90)

Gule kort: Jan Reidar Tjøssvoll og Øyvind Hompland (Skjold) og Thomas Mæle og Vidar Harestad (Staal)

Tilskuere: 180

Skjold sjokkerte serieleder Staal da Petter Lønning allerede etter 8 minutter kom alene med keeper og satte ballen i mål. Bare to minutter etter kom utligningen da Martin Knudsen ble felt innenfor 16-meteren, og dagens dommer Sigbjørn Paulsen fra Austrått pekte korrekt på straffemerket. Divisjonens toppscorer gjorde ingen feil. Staal fortsette og presse og før kvarteret var spilt var kampen snudd. Skjold fikk mange cornere imot seg, og Staals Vidar Harestad førte Staal i ledelsen etter 13 minutt.

Etter en halvtime kom situasjonen som Skjoldspillerne sikkert diskuterte på vei hjem. Staalkeeper Thomas Mæle var utenfor egen 16-meter og handset. Resultatet ble bare gult kort, og det var nok ikke helt etter regelboka. Det påfølgende frisparket ga ikke noe resultat. På overtid hadde Staal et skudd i stolpen, og Skjolds keeper Snorre Askeland var nok også heldig da "alle" så at han taklet Arne Dalehaug da han skulle sette returen i mål.

Det første kvarteret i andre omgang hørte vi fra trenerbenken at Rune Lothe var mer fornøyd enn Hallgeir Hinna. Skjold hadde nok sin beste periode i kampen da, men kom ikke til noen farlige sjanser. Etterhvert som kampen skred frem tok Staal over mer og mer, og Skjolds gode midtstoppere Christian Askeland og Øyvind Starland fikk nok å gjøre. Staal avgjorde kampen da banens bestemann Sigve Kleppa Christensen kontrollert satte inn et skudd fra drøye 30 meter. Skjold presset høyt på slutten, og på overtid kontret Staal inn sitt fjerde mål for dagen.

På tribunen hørte vi lyden av at Skjold var et av de beste lagene som har besøkt Jørpeland i år, og de var i deler av kampen absolutt på høyde med Staal. Det var først utover i andre omgang at det var tydelig forskjell.

Kaptein Øyvind Hompland gjorde en god kamp, men pådro seg et undøvendig gult kort pga kjeftbruk. I andre omgang var han ikke enige med frispark dømt mot seg, og det gjorde han klart uttrykk for da alle på tribunen hørte ordene han slengte til dommeren – Må kutte ut. Skjold har mer nytte når kapteinen er opptatt av eget lags spill enn dommerens avgjørelser.

Etter kampen vekslet vi noen ord med Skjolds trener Rune Lothe. Han var fornøyd med innsatsen og at de ga Staal kamp. – Vi mangler et halvt lag og spiller med fire juniorer mot det beste laget i divisjonen, når vi da klarer å gi de kamp er det bra.

Spillerbørs

Snorre Askeland – 4

Hans K Risanger – 4

Christian Askeland – 7

Øyvind Starland – 6

Espen Helgeland – 4

Jarle Langeland – 3

John Hettervik – 3

Øyvind Hompland – 6

Jan Reidar Tjøssvoll – 3

Petter Lønning – 5

Jan Einar Frøland – 4

Også benyttet: Tormod Benonisen og Rune Lindanger