Seieren glapp for Åkra

Det ble en merkverdig kamp mellom Brodd og Åkra på Midjord. Gjestene hadde tilsynelatende full kontroll på kampen i 85 minutt, men i løpet av sluttminuttene forvandlet Brodd 0-2 til 2-2.

Brodd var ubeseiret på hjemmebane før kveldens kamp, men et noe svekket Åkra gikk respektløst til verks. Gjestene hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen og etter en drøy halvtime setter Tore Hovland inn 1-0 etter meget bra forarbeid av Paul Arthur Ånensen.

Åkra fortsatte å presse etter scoringen og hadde ballen desidert mest, men det ble ikke flere mål og gjestene kunne gå i garderoben med en fullt fortjent 1-0-ledelse.

Andre omgang ble en jevnere affære. Hjemmelaget jaget utlignet og en god Rune Steensnæs hindret baklengsmål for Åkra. 30 minutt ut i andre omgang derimot får Morten Aarvik gå helt upresset fra egen halvdel og fra drøye 20 meter smeller han inn 2-0 for gjestene.

Utover i omgangen begynte Brodd-spillerne å bli frustrerte, og det ble hett rundt øyrene på kveldens dommer, Andre Tugay. Flere gule kort ble delt ut på grunn av munnbruk, og på et tidspunkt introduserte speaker ironisk dommeren etter en avgjørelse hjemmelag, publikum og speaker var misfornøyd med.

– Jeg syns det er uhørt at folk rundt banen mister hodet i den grad de gjorde. Direkte pinlig, sier Åkra-trener Bengt Førland.

Mens Brodd-spillerne kjeftet, spilte Åkra fotball. På stillingen 2-0 kunne de fort punktert kampen når Tim Batigov driblet seg gjennom Brodd-forsvaret og kom alene med keeper, men avslutningen ble alt for svak.

Brodd fikk etter hvert fatningen tilbake og Åkra-spillerne hadde løpt seg slitne. 88 minutt er spilt når Tormod Skavland setter inn 1-2. Åkra fikk imidlertid nok en mulighet til å punktere kampen like etterpå, men lobben fra en sliten Mesay Urge gikk dessverre for Åkra midt på Brodds keeper.

Etter mye stopp i spillet ble det lagt til hele fem minutter, og i siste ordinære spilleminutt utligner Brodd til 2-2.

– Synd at seieren glapp på slutten, men vi stilte med et veldig ungt lag. Vi er det første laget som tar poeng her, og det må vi være fornøyde med, konkluderer Førland.

Åkra avslutter forøvrig en meget bra vårsesong mot bunnlaget Buøy, laget Åkra slo i første serierunde.

Spillerbørs:

Rune Steensnæs – 8
Andreas Rasmussen – 5
Thomas Risdal – 6
Henning Johannessen – 7
Markus Skår – 6
Øyvind Larsen – 6
Helge Einarsen – 6
Paul Arthur Ånensen – 7
Tore Hovland – 6
Morten Aarvik – 5
Mesay Urge – 6