news_teaser_9722_vard-jubel-260x130

Vard dominerte på stadion

Vard hadde få problemer med å innkassere tre poeng mot Start-rekruttene. Alexander Stølaas og Øyvind Liestøl scoret mål i hver sin omgang.

Kampfakta:

Vard – Start 2 2-0 (1-0)

26 min 1-0 Alexander Stølaas
58 min 2-0 Øyvind Liestøl

Selv med Steinar Lein, Jarle Wee og Ferdinand Krohn Haaland ute hadde Vard få problemer med å slå et svært ungt Startlag.

Det var likevel gjestene som skapte den første store muligheten i kampen. Et minutt ut i omgangen er  Vardforsvaret uoppmerksome. Heldigvis gikk skuddet i stolpen bak Helge Sandvik. Derifra og inn var det stort sett bare et lag på banen. Vard dominerte banespillet totalt, men klarte ikke å skape de store sjansene foran Johnny Kristiansen i Start-målet.

26 minutter ut i kampen lyktes hjemmelaget. Alexander Stølaas, som spilte en god kamp på kanten, mottar ballen inne i feltet. Han vrir seg fri på fire meter og setter ballen kontant i mål.

Startrekruttene var tafatte og tamme, men det som ble skapt av sjanser var det Ole Christian Langeland som stod for. Langeland, med fortid i Vard, var et konstant uromoment for et noe temposvakt Vardforsvar. Tysværbuen lyktes imidlertid ikke med å sette ballen i mål. Demed gikk lagene til pause med 1-0 til Vard.

Hjemmelaget var også klart best i 2.omgang, og kunne økt ledelsen allerede 50 sekunder ut i omgangen. De drøyt 100 tilskuerne måtte vente til det 58. minuttet før de fikk se nok en ball i mål. Øyvind Liestøl får ballen rundt midtsirkelen, forserer noen meter og smeller ballen ned i hjørnet. 

Etter det falt nivået på kampen betraktelig. Vard var likevel klart best, og kun unøyaktighet i den siste fasen av spillet hindret flere Vardskåringer. Vard vinner dermed fortjent 2-0.

– Det er viktig å få den gode følelsen tilbake. Vi gjør en god gjennomkjøring og er klart best, sier Kolbjørn Fosen etter kampen.