news_teaser_9581_malsitv-95x130

Åkra med marginene i mot

Etter en kamp hvor Åkra var best og burde ta alle poengene, var det marginene i de avgjørende øyeblikkene som gikk mot bortelaget fra Åkrahamn.


Kampfakta:

SIF kunstgress (Siffen)

    2-2 (1-2)

1-0

            Morten Aarvik

            Geir Tharaldsen

           

Dommer: Morgan Hobberstad, Bryne

Allerede i starten av oppgjøret mellom SIFs rekrutter og Åkra kom dommer Morgan Hobberstad i fokus. En relativt ufarlig ball fra SIFs venstrekant plukkes ned av Åkra-keeper Rune Stensnæs. Så oppstår det full forvirring på ”Siffen”. Dommer Hobberstad dømmer ballen i mål og 1-0 til hjemmelaget. Stensnæs hevder ballen aldri var over streken.

Laget fra Åkra svarte umiddelbart på scoringen. Uryddig forsvar og keeperspill i de bakre rekker til SIF gjør at Tore Hovland kan sette baller opp i nettaket.

Her i fra er det Åkra som styrer ballen. Geir Tharaldsen vender vekk SIF forsvaret innenfor sekstenmeter, men avslutningen blir for slapp. Like etter er Tharaldsen på farten igjen. En god Tore Hovland legger inn til Tharaldsen som kommer i med full fart på fem meter. En god SIF stopper hindrer scoring. Åkra får betalt for presset som blir lagt på hjemmelaget. Geir Tharaldsen er heldig og god når han kriger seg forbi to SIF forsvarere og iskaldt setter ballen bak hjemmelagets sisteskanse. Åkra har nå snudd kampen og leder meget fortjent.

 

Åkra forsetter å presse på etter scoringen og vinner duellene. Men etter hvert blir Åkra-forsvaret utfordra på fart. Tempoet gir en mulighet for redusering, men en god Stensnæs hindrer scoring. Like før pause er det unggutten Markus Skår som skjærer seg gjennom hjemmelaget, men blir for heit i avslutningsøyeblikket. En god første omgang servert av guttene fra Åkrahamn.

Åkra forsetter å trykke etter pause. En upressa Morten Aarvik for gå og gå med ball på sin venstreside, men mangler alternativer. Skuddet går over mål. SIF ligger lavt og venter på kontringsmuligheter. Drøye ti minutter ut i omgangen kommer et prakt eksempel av en kontringen som krones med en enda flottere scoring. 2-2 mot spillets gang.

Nå tar hjemmelaget mer over. De angriper ved å utfordre Åkra på fart i bakrom. Åkra-laget ser slitent ut. Helt til Åkra-trener Bengt Førland flytter høyreback Paul Arthur Aanensen opp på høyreving. Etter 80 minutter fosser han opp langs hjemmelaget venstreside. Inne i boksen venter som alltid ringreven Geir Tharaldsen. Denne gangen smeller han ballen i undersiden av tverrleggeren. SIF forsetter å kontre i sluttminuttene. Etter 88 minutter smeller det i treverket på den andre siden av banen.

Like etter oppstår situasjonen som får Bengt Førland til å tenne på alle plugger. Geir Tharaldsen blir spilt nydelig gjennom SIF forsvaret. Til hele Åkras fortvilelse blåser Morgan Hobberstad av for noe han mener er hands. Førland og resten av Åkra forsetter å hakke på dommer Hobberstad og hans assistent. Dette resulterer i utvisning, og Førland må se de siste 40 sekundene mens han forlater trenerbenken.

Kampen sett under et er det et uheldig Åkra lag som reiser hjem til Haugalandet med kun et poeng i bagasjen.

Spillerbørs:

         5

            5

              4

                   

               6

             5

                     6

          4

              5

             4

          6