news_teaser_9441_veaseier

Vea vant jevnt lokaloppgjør

I et lite velspilt lokaloppgjør vant Vea til slutt 2-1 over erkerivalen Åkra på «Slettens dag».

Kampfakta:

Vea – Åkra 2-1 (0-1)

35 min. 0-1 Geir Tharaldsen (str.)

50 min. 1-1 Mikael Hårvik

53 min. 2-1 André Helland (str.)

 

I "gamle dager" har Vea trukket over 2000 tilskuere til kamp på "Slettens dag". Denne gangen var det bare drøyt 500 som møtte opp i finværet. Om det var det som skuffet spillerne før kampen skal være usagt, men det som ble prestert i 1. omgang var iallefall ikke egnet til å imponere noen. Lange baller med ukjent adresse var gjennomgangstonen i hele første omgang.

Gjestene fra Åkra var imidlertid minst dårlige, og dermed var det forsåvidt fortjent at bortelaget kunne gå til pause med en 1-0 ledelse etter at Geir Tharaldsen hadde satt et straffespark sikkert i mål 35 minutter ut i oppgjøret.

I 2. omgang våknet Vea opp etter at Mikael Hårvik utliknet til 1-1 på en smart lobb over åkrakeeper Rune Steensnæs fem minutter ut i omgangen. Senere skulle Geir Tharaldsen komme i fokus igjen etter to ganger å ha gått overende i feltet. Kampens gode dommer Geir Kro fra Figgjo valgte imidlertid å la fløyta hvile. Tre minutter senere var det Vea sin tur til å score fra ellevemeteren. André Helland var sikker som banken fra straffemerket. Dermed 2-1 til Vea som hadde snudd kampen i løpet av tre minutter.

Oppgjøret sett under ett var sjansefattig og kjedelig, selv om ting tok seg opp i 2. omgang. Bortelaget var best i 1. omgang, mens hjemmelaget overtok etter pause. Vea er nå ett poeng foran Åkra på tabellen og ligger på den "trygge" 6. plassen med én kamp mer spilt enn Åkra.

Spillerbørs:

Vea:

Johan Nyland 5
Christopher Alcock 4
Richard Vea 5
Henning Kristoffersen 5
Finn Tore Hetland 5
Guttorm Jansen 4
(Håvard Eriksen 4)
André Helland 6
Morgan Karlsen 4
Kenan Muminovic 4
Eirik Aksnes 4
Mikael Hårvik 6
 

Åkra:


Rune Steensnæs 6

Andreas Ramussen 5
Markus Skår 4
Henning Johannessen 4
Ronny Warholm 5
Espen Langåker 4
Marcel Espejo 5
Egil André Vedøy 4
Øyvind Larsen 4
Morten Aarvik 5
Geir Tharaldsen 5

Reprise av den direktesendte kampen blir vist på TV Haugaland søndag klokken 19:05.

Se høydepunktene her!