news_teaser_9361_FKHtopp

Ungguttene med full kontroll på Sandved

Med Tippeligaspillere i VM-pause var det de unge spilleren til FKH som fikk muligheten borte mot Sandved. Den muligheten grep de.

Kampfakta:

Sandved Gress

Sandved – FK Haugesund            1-2 (0-0)

0-1            Andreas Hauge

1-1            Kjartan Amdal

1-2            Jan Inge Haringstad

Dommer:            Einar Rangvald Løyning (Egersund). God kontroll.

Det var før kampen stilt spørsmålstegn om det unge Haugesund laget ville gripe sjansen på en tilnærmet håpløs Sandvedbane. Ungguttene til Tor Martin Hegrenes viste allerede i første omgang at de til de grader hang med i kampen. FKH kjører kampen fra start selv om målene uteblir.

– Vi er fornøyd med første omgangen. Vi vinner duellene og kontrollerer ballen, og det Sandved skaper, skaper de  på døball. Vi satser på å løpe hjemmelaget i senk i andre omgang, sier en tilfreds FKH trener til Lokalsport i pausen.

I andre omgang starter Sandved best. Allikevel er det fullt fortjent at det er Andreas Hauge som sender bortelaget i ledelsen på en corner. Etter scoringen slipper FKH seg litt ned, noe som gir Sandved muligheten til å redusere. En redusering Hegrenes beskriver som et ”gi-bort-mål”. En feil av FKH keeper Fredrik Støle gir Kjartan Amdal og Sandved 1-1. Da våkner Haugesund ungdommen, og spådomen til bortelagets trener blir en realitet. Vertene henger ikke med i svingene når Lars Våge fosser opp på høyrekanten. Et fantastisk forarbeid gjør at en til tider glitrende Jan Inge Haringstad enkelt kan gi FK Haugesund ledelsen. Her i fra og ut har bortelaget mer eller mindre full kontroll. Kampens store spiller, Simen Grov,  ordner straffespark. Kaptein Alexander Nilsen setter ballen i stolpen etter å ha sendt Sandved sin keeper feil vei.

FK Haugesund vinner kampen fult fortjent.

Fredrik Støle                                4

Lars Våge                                    6

Alexander Nilsen                         6

Øyvind Espeland                         5

Martin Hauge                               5           

Erlend Grov                                 5

Simen Grov                                7           

Jan Inge Haringstad                    7           

Andreas Tomrud Stave                5

Erik Ulland Andersen                   6

Andreas Hauge                            5