Tre poeng for Vea

Ståle Hetlands mannskap tok en sterk borteseier mot Stavanger 2 og er inne i en god stim før søndagens storoppgjør.

 Kampfakta:

Stavanger rekrutt – Vedavåg 1-2 (0-1)

39 min    0-1    Mikael Hårvik
81 min    0-2    Kenan Muminovic
82 min    1-2

Vea var det førende laget i første omgang og kom til brukbare sjanser, men fikk ikke nettkjenning før det var det var gått en halv time. Et skudd fra Mikael Hårvik treffer Kenan Muminovic i hodet og lurer keeper. Bortelaget tror de har tatt en fortjent ledelse, men linjedommeren mener det er offside, uten å markere med flagget. Hoveddommeren velger dermed å annulere scoringen.

Vea fortsetter å presse på og ni minutter kommer den etterlengtede scoringen. Denne gang banker Mikael Hårvik ballen i nettet, og ingen linjedommere eller hoveddommere kan avbryte feiringen denne gangen. 

Kampbildet forandret seg ikke betraktelig etter hvilen. Stavanger 2 skapte også sine sjanser, men en god Johan Nyland sammen med en trygg forsvarsrekke hindrer baklengsmål. 

Stavanger flytter laget frem og jakter utligning, men det gir også Vedavåg rom til å kontre og kommer ved et par anledninger alene med keeper. Etter 83 minutt får Vea uttelling igjen. Denne gang er det Kenan Muminovic som er sist på ballen og legger på til 2-0.

Men det er et kjent fenomen at man kan miste konsentrasjonen like etter scoring, og det skjedde også i denne kampen. Minuttet etter scoringen får Stavanger hjørnespark og etter mye klabb og babb både på streken og i feltet setter de inn reduseringen. Vedavåg klarer imidlertid å ri av stormen, og kan innkassere tre nye poeng.

– Greit gjennomført kamp, men jeg syns vi mister ballen for lett. Men av og til så kan hvordan man spiller være det samme, så lenge man får de tre poengene, sier Vedavåg-trener Ståle Hetland.

Dermed er Vedavåg kun to poeng bak Åkra før storkampen, hatoppgjøret og lokalderbyet på Sletten Stadion førstkommende søndag.  

Spillerbørs:

Johan Nyland – 7
Christopher Alcock – 6
Finn Tore Hetland – 6
Henning Kristoffersen – 6
Richard Vea – 6
Guttorm Jansen – 6
Andre Helland – 6
Morgan Karlsen – 5
Kenan Muminovic – 6
Eirik Aksnes – 5
Mikael Hårvik – 6