Åkra mistet taket mot Randaberg 2

I motsetning til et par andre lag fra Nordfylket, klarte Randaberg å nå ferjen fra Mortavika i tide. Desverre lå bortedraktene igjen hjemme, og de måtte ty til Åkra’s bortedrakter for å kunne gjennomføre kampen uten gule vester.

Åkra IL – Randaberg 2    3-3 (2-0)

10 min    1-0    Marcel Espejo
26 min    2-0    Espen Langåker
51 min    2-1    Lars Løkling
53 min    2-2    Martin Hestvik
68 min    2-3    Martin Hestvik
91 min    3-3    Joakim Løfstrøm

I første omgang viste Åkra hvorfor de sammen med FKH var de eneste lagene fra Haugalandet som lå over midten på tabellen. Randaberg spilte lite kreativ fotball, og kom ikke til de store sjansene mot et godt organisert Åkra-lag, som hadde full kontroll på kampen.

Ti minutter spilt og Marcel Espejo slår en innoverskrudd corner som Randaberg-keeper bokser i eget mål. Dette tenner Åkraguttene, og de øker presset mot Randaberg-forsvaret etter center. 26 minutter spilt og igjen slår Marcel Espejo inn et fint slått hjørnespark som Espen Langåker stanger inn bak Randaberg-keeper. To-måls ledelse, og Åkra virker selvsikre i spillet. Resten av første omgang består av stort press fra Åkra, der Randaberg gang på gang klarerer ut fra egen banehalvdel. Randaberg kommer til et par nesten-sjanser, og hadde et par muligheter til å kunne redusere ledelsen – ingen uttelling til Stavanger-laget, som gikk til pause med en tomåls-ledelse mot seg.

51 minutter spilt og Åkra mister markeringer i feltet, og Lars Løkling setter inn reduseringen som viste seg å sette inn det ekstra giret til Randaberg som bare et par minutter senere utlignet til 2-2, og utgjorde et helt annet kampbilde enn hva sjansestatistikken tilsa. Heretter gir Randaberg et godt trykk mot Åkra-spillerene, som begynte å gå tom for idèer. 20 minutter før slutt går Randaberg opp til en 2-3 ledelse, og de få tilskuerne begynner å se surt på hva sluttresultatet kanskje kom til å bli. Ett minutt på overtid er Løfstrøm på hogget og utligner til 3-3, som også ble sluttresultatet.

Spillerbørs:

Rune Steensnæs 5
Andreas Rasmussen 5
Henning Johannesen 5
Thomas Risdal 5
Markus Skår 5
Marcel Espejo 7
Espen Langåker 5
Helge Einarsen 7
Tore Hovland 6
Geir Tharaldsen 4
Morten Aarvik 5